szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Legkésőbb augusztus 28-áig fogják kihirdetni a 2020-as pótfelvételi ponthatárait. De van néhány szabály, amelyeknek köszönhetően már most tudtok kalkulálni a pontokkal. Mutatjuk őket.

Az egyik legfontosabb szabály, hogy a pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 23-án meghatározott ponthatárnál. Vagyis, ha a választott szakotokra 318 ponttal lehetett bekerülni az általános felvételin, akkor most is legalább ennyi pontot kell elérnetek ahhoz, hogy felvegyenek benneteket.

Akkor azonban, ha a képzés eddig nem indult önköltséges formában, a ponthatárra csak az az egy alapszabály vonatkozik, ami az általános felvételin is érvényes: alap- és osztatlan szakokon nem lehet alacsonyabb 280 pontnál, felsőoktatási szakképzésen 240 pontnál, mesterszakon pedig 50 pontnál.

A pótfelvételi szabályairól és a legfontosabb határidőkről már írtunk korábban. Az eljárásban meghirdetett képzések legfontosabb tudnivalóit az Egyetemek, főiskolák menüpontban, a „Pótfelvételi eljárás 2020 (szeptemberben induló képzések)" fül alatt találjátok meg. A meghirdetett szakok listáját pedig itt nézhetitek meg.

Mivel szerezhettek pluszpontokat a pótfelvételin? Ezekkel számolhattok

Hogyan működik a pontozás a pótfelvételin? Itt vannak a többletpontokkal kapcsolatos lehetőségek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!