Érettségi-felvételi Eduline

A 2011-es érettségi legfurcsább tantárgyai: arab nyelv, zenei angol és euritmika

Elolvasom

Újgörög, vendéglátói alapismeretek, zenei angol és arab nyelv - tantárgyak, amelyekből idén egyetlen diák érettségizik. Az oktatási államtitkárság a következő években felére csökkentené az érettségi tárgyak számát, így több százmillió forintot spórolhatnának a vizsgákon. 2010-ben 1 milliárd 350 millióba került az érettségi.

Közoktatás Eduline

Sportjogász váltja Kerpen Gábort az Oktatási Hivatal élén

Elolvasom

Hétfő óta Princzinger Péter az Oktatási Hivatal elnöke. Bár a 36 éves jogász szakterülete a sportjog, oktatási ügyekben sem járatlan: 2000 és 2003 között igazgatóhelyettesként, majd ügyvezető igazgatóként az Educatio Kht.-t vezette, 2005 és 2006 között pedig az ELTE oktatási igazgatója volt. Ő az Oktatási Hivatal harmadik elnöke.

Közoktatás Edupress

Nyilvános pályázat nélkül került Kerpen az OH élére

Elolvasom

Az alapító okiratban lefektetett szabály ellenére nem nyilvános pályáztatás útján került az Oktatási Hivatal (OH) élére szeptember végén Kerpen Gábor. Az oktatási államtitkárság tájékoztatása szerint a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvény vonatkozik a hivatal vezetőjére is, mely szerint személyére a szakminiszter tesz javaslatot, azt pedig a közigazgatási államtitkár véleményezheti - írja a nepszava.hu.

Közoktatás Edupress

Ábécésorrend alapján döntöttek a felvételizőkről

Elolvasom

Több középiskolában azonos pontszám esetében az ábécésorrend alapján döntötték el, hogy ki jut be az adott intézménybe, miközben az iskolák 15 százalékában az intézményi felvételi tájékoztató nem tartalmazta a felvételi követelményeket - írja az Oktatási Hivatal (OH) jelentése alapján a Magyar Nemzet. A 2009. november 2. és 2010. április 30. között vizsgált iskolák csaknem hetven százaléka követett el valamilyen szabálytalanságot a középfokú felvételi során.

1 2 3 4 5 6 7 8