Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Évi százmillióból csap oda Hoffmannék új rendszere az egyetemistáknak

Elolvasom

Három év alatt plusz 500 millió forintot különítene el az Oktatási Hivatalnak (OH) a kormány – derül ki az eduline birtokába került minisztériumi háttérszámításból. Szeptembertől az OH feladata lesz a hallgatói szerződések megkötése és nyilvántartása, a diplomások és a túlfutók ügyét azonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kezeli majd. Még mindig ez az olcsóbb megoldás.

Felsőoktatás Eduline

Felvételi, pontszámítás és ösztöndíj - ki segíthet?

Elolvasom

Hova fordulhattok, ha rosszul adták össze a felvételi pontjaitokat, és mi a teendő, ha úgy érzitek, ok nélkül kaptatok egyest? Hogyan fogadtathatjátok el a külföldi bizonyítványt, és hol lehet ösztöndíj-lehetőségek után érdeklődni? Összegyűjtöttük a legfontosabb oldalakat, telefonszámokat és címeket.

Érettségi-felvételi Eduline

A 2011-es érettségi legfurcsább tantárgyai: arab nyelv, zenei angol és euritmika

Elolvasom

Újgörög, vendéglátói alapismeretek, zenei angol és arab nyelv - tantárgyak, amelyekből idén egyetlen diák érettségizik. Az oktatási államtitkárság a következő években felére csökkentené az érettségi tárgyak számát, így több százmillió forintot spórolhatnának a vizsgákon. 2010-ben 1 milliárd 350 millióba került az érettségi.

Közoktatás Eduline

Sportjogász váltja Kerpen Gábort az Oktatási Hivatal élén

Elolvasom

Hétfő óta Princzinger Péter az Oktatási Hivatal elnöke. Bár a 36 éves jogász szakterülete a sportjog, oktatási ügyekben sem járatlan: 2000 és 2003 között igazgatóhelyettesként, majd ügyvezető igazgatóként az Educatio Kht.-t vezette, 2005 és 2006 között pedig az ELTE oktatási igazgatója volt. Ő az Oktatási Hivatal harmadik elnöke.

1 2 3 4 5 6 7 8 9