Közoktatás Czervan Andrea

Döcög a minősítési rendszer, hónapokat várnak a vizsgájukra a tanárok

Elolvasom

Hónapokig váratja az Oktatási Hivatal a tanárokat, mire közli, mikor számíthatnak a minősítési eljárásra. Egy gyógypedagógusnak már hetek óta lejárt a gyakornoki ideje, mégis úgy tudja: szeptemberben már nem kerül sorra. Az biztos, hogy csak januártól kaphatja meg a több tízezer forinttal magasabb fizetést. A tankerületben a pénzhiány miatt pedig már a fénymásolást is megtiltották.

Közoktatás MTI

Újabb változás: létrejönnek a Pedagógiai Oktatási Központok

Elolvasom

A nemzeti köznevelésről szóló törvény értelmében április 1-jétől az állami köznevelési feladatellátás keretében az Oktatási Hivatalhoz kerülnek az állami pedagógiai-szakmai szolgáltatások, és létrejönnek a Pedagógiai Oktatási Központok - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkársága kedden.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt a döntés? Mindenható lesz az Oktatási Hivatal

Elolvasom

Nemcsak a Kliktől, a kormányhivataloktól, valamint az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettől vesz át feladatokat az Oktatási Hivatal, várhatóan hamarosan magába olvasztja az oktatási szolgáltatásokat fejlesztő és üzemeltető Educatio Kft.-t is, így az ágazat eddigi legnagyobb háttérintézménye jöhet létre – írja a Magyar Nemzet.

1 2 3 4 5 6 7 8