Közoktatás MTI

Összeírná a kormány a rosszul tanulókat

Elolvasom

A Magyar Nemzet csütörtöki cikke szerint korai jelzőrendszer kiépítését tervezi a kormány, amely segítene megakadályozni a lemorzsolódást a veszélyeztetett tanulók körében. Bár 2014-re javult a helyzet, ez nem a jobb tanulói eredményeknek köszönhető.

Közoktatás MTI

Egyelőre nem kell izgulni a PÖCS miatt

Elolvasom

Teljes körű intézményi önértékelésre nem két-, hanem ötévente kell számítaniuk a pedagógusoknak, intézményvezetőknek és maguknak az iskoláknak is, és egyelőre nem számít bele a pedagógusok minősítésébe - erről állapodtak meg a résztvevők a témában hétfőn, a fővárosban tartott egyeztetésen.

Felsőoktatás Eduline

A hallgatók harmada nem kap diplomát

Elolvasom

Jelentősen csökkent az utóbbi években a lemorzsolódás a hazai felsőoktatási intézményekben, de még így is nagyon magas – tudta meg a Magyar Nemzet. A hallgatóknak több mint a harmada képtelen megszerezni a diplomáját.

Közoktatás Czervan Andrea

Döcög a minősítési rendszer, hónapokat várnak a vizsgájukra a tanárok

Elolvasom

Hónapokig váratja az Oktatási Hivatal a tanárokat, mire közli, mikor számíthatnak a minősítési eljárásra. Egy gyógypedagógusnak már hetek óta lejárt a gyakornoki ideje, mégis úgy tudja: szeptemberben már nem kerül sorra. Az biztos, hogy csak januártól kaphatja meg a több tízezer forinttal magasabb fizetést. A tankerületben a pénzhiány miatt pedig már a fénymásolást is megtiltották.

Közoktatás MTI

Újabb változás: létrejönnek a Pedagógiai Oktatási Központok

Elolvasom

A nemzeti köznevelésről szóló törvény értelmében április 1-jétől az állami köznevelési feladatellátás keretében az Oktatási Hivatalhoz kerülnek az állami pedagógiai-szakmai szolgáltatások, és létrejönnek a Pedagógiai Oktatási Központok - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkársága kedden.

1 2 3 4 5 6 7 8 9