szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az általános iskoláknak és a felvételizőknek február 19-ig kell elküldenie a kinyomtatott és aláírt felvételi lapokat. A határidő közeleg, azonban sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon a leadás után van-e lehetőség a módosításra.

Mikor lehet módosítani a jelentkezést?

Az elektronikus adatlapkitöltő rendszerben a tanulóra vonatkozóan elkészített jelentkezés elektronikusan akár többször is módosítható, véglegesíthető a jelentkezési határidő lejártáig - írja az Oktatási Hivatal tájékoztatója. Fontos, hogy a jelentkezés viszont csak abban az esetben érvényes, ha a megfelelő aláírások megtalálhatóak az adatlapon, és azt postai úton eljuttatjátok az Oktatási Hivatalhoz. Ha már korábban elküldtétek a jelentkezést, de meggondoltátok magatokat és változtatni szeretnék, akkor erre van lehetőség, amíg nem járt le a határidő. Ebben az esetben az az adatlap lesz az érvényes, ami utoljára érkezett be a hivatal feldolgozó központjába a határidőig.

Jó hír a felvételizőknek: több szakon is csökkentek az előzetes ponthatárok

Van ahol 74, 50 vagy 40 ponttal kell kevesebbet elérni, mint tavaly. Ilyen pontokkal kell számolnia azoknak, akik a népszerű alap- és osztatlan képzések valamelyikére jelentkeznek.

Arra érdemes figyelni, hogy az elektronikusan módosított jelentkezés nem írja felül a jelentkezést, csak akkor, ha ezzel együtt az adatlapot postai úton újra elkülditek a hivatalba. Ha az új jelentkezésben egy megjelölt középiskolát töröltök, akkor az érintett középiskola felé ezt jelezni kell - hívja fel a figyelmet a tájékoztató. Ha ezt nem teszitek meg, a középiskola hiányolni fogja a tanulót az Oktatási Hivataltól a tanulók rangsorolásához megkapott jelentkezők listájából.

A határidő után is lehet módosítani?

Igen, módosításra egy alkalommal van lehetőségetek a határidő lejárta után (is). A jelentkezés módosítását követően a módosító tanulói adatlapot ki kell nyomtatnotok. 2020. március 19 és 20 között van lehetőségetek a tanulói adatlapok módosítására. Március 23-ig őrzi az általános iskola a korábban beküldött tanulói adatlapok második példányát.

A módosítás során nem tudtok tanulmányi területet törölni, de az eredeti sorrenden változtathattok. Új tanulmányi területet is vehettek fel, de ez csak akkor lehetséges, ha olyan középiskolában van, amely az eredeti adatlapon is szerepelt már. Tehát új intézmény felvételére nincs lehetőség, csak a már rögzített intézményekhez lehet újabb tanulmányi területeket rögzíteni. A tanév rendjéről szóló rendeletben a tanulói adatlapok módosítására meghatározott időszak lejártát követően már nincs lehetőségetek, módosításra az elektronikus adatlap kitöltő rendszer is lezárásra kerül.

Jó hír a felvételizőknek: több szakon is csökkentek az előzetes ponthatárok

Van ahol 74, 50 vagy 40 ponttal kell kevesebbet elérni, mint tavaly. Ilyen pontokkal kell számolnia azoknak, akik a népszerű alap- és osztatlan képzések valamelyikére jelentkeznek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!