szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Itt találjátok az útmutatót arra az esetre, ha változtatnátok az idei érettségi jelentkezéseteken.

A kialakult helyzet miatt senkinek nem kötelező idén érettségiznie, az Oktatási Hivatal közzé is tette a vizsgajelentkezés módosításának lehetőségét. 2020. április 21-én, éjfélig dönthettek úgy, hogy idén mégsem vizsgáztok, ehhez pedig kérelmet kell leadnotok.

A következőket kérhetitek: az érettségi jelentkezés törlését, a jelentkezés szintjének módosítását emelt szintről középszintre, vagy - kizárólag idegen nyelv esetén - a jelentkezés szintjének módosítását középszintről emelt szintre.

Nem mindenkinek kell kérelmet benyújtani

Mivel a tavaszi érettségit csak végzős érettségiző diákoknak szervezik meg, a korábban megjelölt előrehozott, szintemelő vizsgák törlését nem kell kérelmezni, azokat automatikusan törlik.

A kérelmet itt éritek el, amit letöltés majd kitöltés után elektronikus úton kell eljuttatnotok ahhoz az intézményhez (ez vagy középiskola vagy kormányhivatal), ahol az érettségire jelentkeztetek korábban.

Kik szóbelizhetnek az érettségin? Vannak kivételek

Megjelentek a részletes szabályok az érettségi vizsgákkal kapcsolatban. Mutatjuk, mik vonatkoznak a szóbelire. A szóbeli érettségik és a gyakorlati vizsgarészek a tavaszi vizsgaszezonban tehát elmaradnak. A kormány döntéséről már a hivatalos rendelet is megszületett. A középszintű szóbeli vizsgákat meg kell szervezni olyan tárgyak esetén, ahol eleve csak szóbeli vizsgarész lenne.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!