szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Összesen 2809-en jutottak be a Budapesti Corvinus Egyetem 2020/2021-es tanévére. Alapképzésen 2116-an, mesterképzésen 632-en, osztatlan képzésen 61-en kezdhetik meg ősszel a tanulmányaikat. Alapképzésen a felvett hallgatók 80, míg mesterképzésen 85 százaléka tanulhat térítésmentesen a Corvinus Ösztöndíjprogram keretében.

Itt nézhetitek meg az összes ponthatárt.

A Corvinus legnépszerűbb szakjai (nemzetközi tanulmányok, nemzetközi gazdálkodás, kommunikáció és médiatudomány, valamint a gazdálkodási menedzsment alapszakok) megtartották magas jelentkező számukat, sőt, az angol nyelvű képzések esetében még nőtt is a felvettek száma - olvasható az egyetem közleményében.

A nemzetköziesítés jegyében a Corvinus egyik legnépszerűbb alapképzése, a nemzetközi gazdálkodás 2020 szeptemberétől már csak angol nyelven indul. Továbbá, az egyetem ezen az alapképzési szakon megkétszerezte idén a felvehető hallgatók számát - a tavalyi 80 főhöz képest idén 161 hallgató kezdheti meg tanulmányait. Az angol nyelvű kommunikáció- és médiatudomány alapképzésre felvehető hallgatók létszámát szintén megduplázta az egyetem.

A gazdasági képzési területen az ország egyik legnépszerűbb szakjának számító gazdálkodási és menedzsment alapszakon 65 százalékkal növekedett a felvehető hallgatók száma. Erre a szakra 427 pontot kellett gyűjteniük azoknak, akik támogatott helyre szerettek volna bekerülni.

Az országban egyedül a Corvinuson induló alkalmazott közgazdaságtanra idén 410 ponttal, illetve gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés osztatlan képzésre 428 ponttal lehetett bekerülni - ezeken a szakokon a tavalyihoz képest nőttek a bejutási ponthatárok. Az alkalmazott közgazdaságtan angol nyelvű alapképzésen 401 ponttal lehetett támogatott képzésre bekerülni. Kiemelkedően magas, 456 pont kellett a nemzetközi tanulmányok angol nyelvű alapképzéséhez, ahol a felvett hallgatók átlagpontszáma 467 pont volt.

A mesterszakok többségén legalább 70 pont kellett a támogatott képzésekre való bejutáshoz.

Megvannak a 2020-as ponthatárok: ennyivel lehet bekerülni a 10 legnépszerűbb alapszakra

Nyilvánosságra hozták a 2020-as felvételi ponthatárait - mutatjuk, hány pont kellett a legnépszerűbb, több ezer jelentkezőt vonzó alapszakokhoz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!