szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szeretnétek átlátni, mennyi esélyetek van arra, hogy bekerüljetek az általatok választott középiskolába? Itt a megoldás.

Korábban már írtunk róla, hogy az ország top 10 középiskolájába szinte lehetetlen bekerülni: van olyan intézmény, ahol 17-szeres a túljelentkezés. De nem csak ezekben az intézményekben kell megküzdeni a férőhelyért. 

Ha kíváncsiak vagytok, hogy az általatok választott iskolában mennyi az esélyetek a bekerülésre, használjátok az Oktatási Hivatal oldalán található keresőt. Ennek a segítségével megnézhetik, hogy az elmúlt években hányan jelentkeztek a különböző középiskolák kilencedikes osztályaiba, hányan jelölték meg első helyen az adott tanulmányi területet, és végül hányan kerültek be a kiválasztott osztályba. A kereső természetesen a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumok jelentkezési statisztikáit is kiadja.

A középiskolákba való bekerülésnek három módja van: az iskolák vagy csak az általános iskolai tanulmányi eredményeket veszik figyelembe, vagy a tanulmányi eredményeket és a központi írásbeli felvételi pontszámát is, vagy együtt a tanulmányi eredményeket, a központi írásbeli vizsga és a szóbeli eredményeit. Idén a szóbeliket február 23-a és március 12-e között tartják.

A szóbelik előtt azonban lesz még egy fontos határidő: február 19-ig kell leadni a jelentkezéseteket a középiskolába. A nagy döntésig viszont még számtalan tényezőt érdemes mérlegelni - ezekről itt írtunk korábban.

A 2021-es középiskolai felvételiről szóló legfrissebb híreket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!