szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mutatjuk, hol nézhetitek meg őket.

Az Oktatási Hivatal (OH) közzétette a 2021/2022. tanévre meghirdetett tanulmányi területek jegyzékét és az OM azonosítókat a középiskolai felvételihez. Az országos, budapesti és megyei listákat ezen a linken érhetitek el.

A szakképzés is szóba jöhet? Az átalakuló képzési rendszerről mindent elolvashattok a Szakképzés 2021-es kiadványunkban, ahol a szabályok mellet a teljes szakmalistát is megtaláljátok. A megrendelésért kattintsatok ide.

Az OH arra is felhívja a figyelmet, hogy a jegyzékek szerkesztése 2020. november 23-án zárult le. Az ezen időpont után bekövetkező változásokat kizárólag a KIFIR tanulmányi terület, felvételi tájékoztató és írásbeli vizsgahelyszín kereső program tartalmazza - ezt itt találjátok.

Nemsokára igazán beindul a középiskolai felvételi szezon, hiszen múlt héten lejárt a 2021-es középiskolai felvételi írásbeli jelentkezésének határideje. A legfontosabb dátumokat és szabályokat itt nézhetitek meg.

Középiskolai felvételi: „Mondjuk ki nyugodtan: a digitális munkarend sikere nem éri el a jelenléti oktatásét”

Múlt héten lejárt a középiskolai felvételi vizsgajelentkezése, és beindult a nagy hajrá az írásbelikig. Ez idén sem csak a felkészülés kezdetét jelenti, hanem az iskolaválasztásét is. Sok szülő azonban most még tanácstalanabb, ugyanis a vírushelyzet miatt elmaradnak vagy online szervezik az iskolák a nyíltnapokat - kevesebb információ ér el a diákokhoz és szüleikhez. A rendhagyó középiskolai felvételiről Szabó Rolanddal, a Budapest XIV. Kerületi Szent István Gimnázium magyar és történelem szakos vezetőtanárával, ELTE BTK Történelem Segédtudományai Tanszék egyetemi oktatójával beszélgettünk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!