szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kicsivel több, mint egy hónap múlva kezdődik az őszi érettségi szezon, ezért megkérdeztük az Oktatási Hivatalt, milyen intézkedésekkel készülnek a vizsgákra.

Mivel a tavaszi időszakban a vírushelyzet beleszólt a vizsgák lebonyolításába, és elmaradtak a szóbeli érettségik, úgy gondoltuk, megkérdezzük az Oktatási Hivatalt, a jelenlegi járványügyi szabályok alapján a 2020-as őszi érettségi vizsgáknak megtartható-e a szóbeli része? Illetve azt is megkérdeztük, amennyiben a változó helyzet indokolja, előfordulhat-e, hogy az őszi vizsgaidőszakban is elmaradnak a szóbeli vizsgák - amennyiben igen, meddig értesítik erről a jelentkezőket?

A kérdésünkre az Emberi Erőforrások Minisztériuma válaszolt, szó szerint idézzük:

Az őszi érettségi megtartásánál ugyanarra törekszünk, amire tavasszal: a diákok és a pedagógusok egészségének védelmében folyamatosan figyeljük a járványhelyzet alakulást, majd ennek megfelelően hozunk döntést, amiről időben tájékoztatjuk az érintetteket és a közvéleményt.

A kérdés nem csak minket foglalkoztat, az őszi érettségikről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is kitért a legutóbbi kormányinfón. Azt mondta, a jelenlegi helyzetben az őszi érettségiben is lehetősége lesz visszalépni azoknak akik a koronavírus miatt nem mennének vizsgázni, de a részletekkel kapcsolatban azt mondta, ez az oktatási kormányzat hatásköre, így ők fognak dönteni és tájékoztatni.

Amennyiben érdemi választ (is) kapunk a kérdésekre, közzétesszük őket.

2020-as őszi érettségi: minden, amit tudni kell a vizsgákról és a szabályokról

A jelentkezési időszak a héten lejárt, október közepén kezdődik az idei őszi érettségi időszak. Egy új szabály után 2020-ban a végzősök is tehetnek előrehozott nyelvi érettségit. Összeszedtünk minden szabályt, időpontot és részletet, amit a vizsga előtt tudni kell.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!