Közoktatás Eduline

Infografika: így változott a tankönyvek ára az elmúlt 11 évben

Elolvasom

A legolcsóbb tankönyvcsomagért 6500 forintot, a legdrágábbért több mint 20 ezer forintot kell fizetni idén - a legolcsóbb kiadvány, az 1-2. évfolyamnak szóló szövegértés-szövegalkotás feladatgyűjtemény 115 forintba kerül, míg a legdrágább, egy francia nyelvkönyvet és CD-t is magában foglaló kiadvány 5 200 forintba.

Közoktatás Eduline

Iskolaérettség: hány éves korban lehet elkezdeni a tanulást?

Elolvasom

"A következő napokban rengeteg szó lesz arról, hogy mekkora nagy mérföldkő egy gyerek életében az iskolakezdés. Emlékszem, hogy az én életemben is az volt; pont egy olyan tanévben lettem elsős, amikor a hatodik születésnap legkésőbbi idejét megváltoztatták augusztus 31-ről május 31-re, de azért ha valaki nagyon szeretett volna iskolába menni, és a nevelési tanácsadónak, meg az óvónéninek sem volt kifogása, akkor még augusztusi születésnappal is lehetett" - olvasható a Felicitász blogon.

Közoktatás Eduline

Képek: tankönyvbotránnyal, nagy bejelentésekkel kezdődött az új tanév

Elolvasom

Reggel nyolc órakor megkezdődött a 2011/2012-es tanév. Megtartották a II. Nemzeti Tanévnyitót Lipóton, a kormány rábólintott az új köznevelési (leánykori nevén: közoktatási) törvényre, Hoffmann Rózsa megdorgálta a tankönyvterjesztőknek tartozó önkormányzatokat, az önkormányzati államtitkár bejelentette az iskolák államosítását, Kaposváron megvolt az első - állítólagos - iskolai verekedés. És még csak szeptember elseje van.

Közoktatás Eduline

Tartozás van, tankönyv lesz

Elolvasom

A Pest megyei önkormányzat azt ígéri, mindenképpen megtalálja a módját annak, hogy a könyvkiadóknál és -forgalmazóknál fennálló jelentős tartozása ellenére biztosítsa az általa fenntartott iskolák számára a tankönyveket.

Közoktatás Eduline

Képek: így néznek ki a világ legdrágább iskolaszerei

Elolvasom

Kevesebb mint 15 ezer forintot költenek a 2011-es iskolakezdésre a magyar szülők - ők kénytelenek a hipermarketek akciós iskolatáskái, tolltartói és füzetei közül válogatni. Persze azoknak, akiknek nem jelent gondot több százezer forintot kiadni egy-egy hátizsákért vagy tolltartóért, bármelyik luxuscégtől rendelhetnek méregdrága iskolai felszerelést. Ezek közül válogattunk.

1
9 10 11 12 13 14 15