szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Közzétették az idei keresztféléves felvételi ponthatárait. Sztrájkbizottságot alakított a Pedagógusok Szakszervezete. Nyilvánosságra hozták az idei érettségi vizsgák jelentkezési lapját. Beszámoltunk arról, hogy még mindig sok kérdés maradt a szülőkben az iskolaérettségi vizsgálatokkal kapcsolatban. Összegyűjtöttük a tavalyi legnépszerűbb szakokat, írtunk a Diplomás Pályakövetési Rendszer legfrissebb kutatási eredményeiről, és arról is, hogy négy év alatt több mint 30 százalékkal nőtt az informatikai képzéseken tanulók száma. Ezek voltak a hét legfontosabb hírei.

Kiderültek a keresztféléves felvételi ponthatárai

Csütörtök délután közzétették az idei keresztféléves felvételi ponthatárait.  Az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 4616-an nyertek felvételt a több mint hatezer jelentkezőből. Azt is megnéztük, hogy a tíz legnépszerűbb mesterszakokon hány pontot kellett elérni a sikeres felvételihez.

Közeleg a határidő, de még mindig sok a kérdés az iskolaérettségi vizsgálatok körül

Már csak néhány napjuk van felmentési kérelmet írni azoknak a családoknak, akik nem szeretnék iskolába küldeni a hatodik évet betöltött gyereküket, de sokan erről nem is tudnak. A szülőknek alig a fele kapott az óvodákban megfelelő tájékoztatást az eljárásról. Mindeközben a Szülői Hang arra kéri a szülőket, hogy töltsenek ki egy anonim kérdőívet, amikor az Oktatási Hivataltól megjön az értesítés az iskolaérettségi vizsgálat eredményéről.

Sztrájkbizottságot alakított a Pedagógusok Szakszervezete

Megalakította a Pedagógusok Sztrájkbizottságát a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) Országos Vezetősége. A Sztrájkbizottság követeléseit itt találjátok.

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal az idei érettségi vizsgák jelentkezési lapját

Elérhető a 2019/2020. tanév május-júniusi vizsgaidőszak érettségi vizsgáinak jelentkezési lapja. Jelentkezési szabályok, útmutató és határidő egy helyen.

Összegyűjtöttük a tavalyi legnépszerűbb szakokat

Kíváncsiak vagytok, melyik képzések voltak a legnépszerűbbek tavaly? Az elmúlt hetekben a top 5-ös lista képzéseinek részleteit dolgoztuk fel, ezeket nézhetitek meg most összegyűjtve.

A Diplomás Pályakövetési Rendszer több kutatás eredményeit is nyilvánosságra hozta

Januártól elérhető vált a Diplomás Pályakövetési Rendszer Frissdiplomás és Aktív hallgatói kutatása. A legfrissebb - 2018-as - adatok szerint az alapszakos hallgatók több mint fele, az osztatlan képzésben részt vevők 38 százaléka, a mesterszakosok körében pedig tízből hét diák vállal munkát valamilyen módon a tanulmányai mellett. Az eredményekről bővebben itt olvashattok. A nemrég nyilvánosságra hozott kutatásából az is kiderül, hogy az alapszakos hallgatók elsősorban a magas jövedelem, a szakmai, intellektuális fejlődés és a kötetlenebb életmód reményében vettek részt a felsőoktatásban. A részleteket itt találjátok.

Négy év alatt több mint 30 százalékkal nőtt az informatikai képzéseken tanulók száma

Továbbra is nagy a hiány, de 2016-hoz képest több mint 30 százalékkal nőtt azoknak a száma, akik informatikai területen tanulnak. A kormány digitális élményközpontok elindítását is ösztönözi , hogy "az informatika világát minél érdekesebben és szemléletesebben lehessen bemutatni". Erről itt olvashattok részletesebben.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.