szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elérhető a 2019/2020. tanév május-júniusi vizsgaidőszak érettségi vizsgáinak jelentkezési lapja. Jelentkezési szabályok, útmutató és határidő egy helyen.

A most nyilvánosságra hozott jelentkezési lapot kizárólag valamely kormányhivatalhoz lehet benyújtani. Az Oktatási Hivatal nem fogad érettségi jelentkezéseket - hívja fel a figyelmet az OH tájékoztatója.

Kik adhatnak be ilyen jelentkezési lapot?

Azok, akik már rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, és
- tanulói jogviszonyban már nem állnak középfokú intézménnyel, vagy
- olyan középiskolával állnak szakképpző évfolyamon tanulói jogviszonyban, amely nem szervez érettségi viszgát, vagy
- külföldön szerezték meg érettségi bizonyítványukat (és itthon nem állank tanulói jogviszonyban középiskolával).

Illetve azok, akik még nem rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, és tanulói jogviszonyuk sincs már középiskolában, vagy külföldi rendszerű középiskolában végzősök.

A 2020 májusi érettségi jelentkezési lapját itt tölthetitek le. A jelentkezéshez pedig itt olvashatjátok el az Oktatási Hivatal útmutatóját.

Mikor sikeres az emelt szintű érettségi? Fontos szabályok egy helyen

Mi történik, ha az emelt szintű érettségitek nem sikerül olyan jól? Mikor jár érte többletpont és mikor számít sikeresnek a vizsga? Fontos szabályok.

Az érettségi jelentkezésről bővebben itt írtunk. A középszintű érettségi vizsgáért 2020-ban 24 ezer forintot, az emelt szintűért 40 ezer forintot kell fizetnetek. Ebben a cikkben összeszedtük, kiknek nem ingyenes a vizsga, és hogyan kell befizetni ezt az összeget.

Fontos, hogy az egyetemi jelentkezés határideje február 15-e, és az a felvi.hu honlapon, az e-felvételi használatával történik. Az érettségi vizsgára és a felsőoktatási felvételi eljárásba külön-külön kell jelentkezést benyújtani, a két jelentkezés nem „váltja ki" vagy „helyettesíti" egymást.

Akkor meddig kell jelentkezni érettségire?

A vizsgaszabályzatban meghatározott határidő február 15. Azonban február 15 2020-ban szombati napra esik, így a jelentkezési határidő 2020. február 17-e hétfő.

Idén érettségiztek? Mi történik, ha az emelt szintű érettségitek nem sikerül olyan jól? Mikor jár érte többletpont és mikor számít sikeresnek a vizsga? Fontos szabályokról írtunk.

A 2020-as egyetemi, főiskolai felvételiről itt olvashatjátok cikkeinket.

Középiskolások, figyelem! Így kell előrehozott érettségire jelentkezni

A tavaszi érettségi szezonban már az informatikán és az idegen nyelveken kívül más tárgyakból is előrehozott érettségi vizsgát tehettek, a nemrég kiderült változás már él a következő vizsgaidőszaktól. Mutatjuk a részleteket.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.