szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kíváncsiak vagytok, melyik képzések voltak a legnépszerűbbek tavaly? Az elmúlt hetekben a top 5-ös lista képzéseinek részleteit dolgoztuk fel, ezeket nézhetitek meg most összegyűjtve.

Gazdálkodási és menedzsment

A 2019-es felvételin tarolt a gazdálkodási és menedzsment képzés, több mint tízezren jelentkeztek rá. A legtöbb gazdasági képzést idító magyar egyetemen lehet is tanulni. A képzés tárgyairól és a munkaerőpiaci elhelyezkedési lehetőségekről itt olvashattok.

Kereskedelem és marketing

A 2019-es általános felvételi eljárásban a második legnépszerűbb alapszak a kereskedelem és marketing alapszak lett: összesen 7425-en jelentkeztek és 2174-en kezdhették el a tanulmányaikat. A szak részleteiről és a megszerezhető végzettségről itt olvashattok.

Mérnökinformatikus

Tavaly összesen 6500-an jelentkeztek mérnökinformatikus képzésre, amely így a harmadik helyet tudhatta magáénak a felvételin. Arról, hogy milyen tárgyakat tanulhattok, milyen szakmai tudást szerezhettek, és hogy milyen végzettséget nyújt a frissdiplomásoknak ez a képzés, itt olvashattok.

Ápolás és betegellátás

A 2019-es felvételin 5619-en jelentkeztek erre a képzésre, ezzel a toplista negyedik helyét tudhatta magáénak az alapszak. A szak részleteiről itt szerezhettek infókat.

Turizmus-vendéglátás

A tavalyi felvételi top 5-ös listára a vendéglátás-turizmus alapszak került fel még, összesen 5584-en jelentkeztek erre a képzésre. A szak részleteiről itt olvashattok.

Még több, a 2019-es felvételin népszerű képzést itt találtok.

Tippek bizonytalan felvételizőknek: így könnyebb lehet a szakválasztás

A felvételi jelentkezési határidő egyre közeledik, de még mindig nem tudjátok, milyen szako(ka)t jelöljetek meg az elsők között? Adunk néhány tippet, hogy megismerjétek a lehetőségeiteket.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.