szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen képzésekre szeretne bekerülni a legtöbb felvételiző és mit tanulnak a top szakokon? Új cikksorozatunkban megnézzük, a legnépszerűbb képzéseken milyen tárgyakat tanulhattok, milyen szakmai tudást szerezhettek, és hogy milyen végzettséget nyújtanak a frissdiplomásoknak. Itt a 2019-es felvételi ötödik legnépszerűbb képzése, a turizmus-vendéglátás szak.

A 2019-es általános felvételi eljárás legnépszerűbb alapképzései közül bemutattuk már korábban a gazdálkodási és menedzsment szakot, majd a kereskedelem és marketing ismertetésével folytattuk, végül a még dobogós helyet elért mérnökinformatikus szak következett, végül a negyedik legnépszerűbb, ápolás és betegellátás képzésről írunk. Most jöjjön a top 5-ös lista utolsó helyezettje, a vendéglátás-turizmus alapszak.

A 2019-es felvételin 5584-en jelentkeztek erre a képzésre, ezzel a toplista ötödik helyét tudhatta magáénak az alapszak. 

Ezen a szakon a képzési idő nyolc félév, ebből kettő a szakmai gyakorlat turizmussal foglalkozó, illetve vendéglátó szervezetnél vagy a felsőoktatási intézmény tanéttermében vagy tanszállodájában végezhető gyakorlat, amelyből egy félév lehet a magyar és külföldi felsőoktatási intézmény közötti megállapodás keretében szervezett részképzés.

Az alapfokozat megszerzéséhez összesen 180+60 kreditet kell összeszednetek a szakotok tárgyaiból (ami a kreditek 60-70 százaléka), az intézményen kívüli gyakorlati képzésből (aminek minimális kreditértéke: 60 kredit, amelyből a szakdolgozat készítéséhez rendelt kreditérték: 10 kredit) és a szabadon választható tantárgyakból (10 kredit).

Mi a képzés célja?

A képzés célja a turizmus és vendéglátás feladatait ellátói idegen nyelveket beszélő gazdasági szakemberek képzése, akik képesek elvégezni az itt felmerülő feladatokat, irányítani és szervezni tudják a kapcsolódó munkafolyamatokat, feltárják és elemzik a keresletet befolyásoló tényezőket, vonzó és élményszerű kínálatot alakítanak ki, megszervezik és elvégzik a kapcsolódó szolgáltató tevékenységeket.

Kiknek ajánlott ez a képzés?

Olyanoknak, akik problémaérzékenyek, proaktívak, projektben, csoportos feladatvégzés esetén konstruktívak, együttműködőek és kezdeményezők. Illetve olyanoknak, akik fogékonyak az új információk befogadására, az új szakmai ismeretekre és módszertanokra, nyitottak az új, önálló és együttműködést igénylő feladatok, felelősségek vállalására.

Milyen nyelvtudás szükséges hozzá?

Az alapfokozat megszerzéséhez két idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú, a képzési területnek megfelelő szaknyelvi nyelvvizsga vagy ezekkel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges, amelyek közül az egyik nyelvvizsga államilag elismert, felsőfokú (C1), komplex típusú általános nyelvvizsgával kiváltható.

Arról pedig, hogy mire számíthattok frissdiplomás mérnökinformatikusként, bővebben itt olvashattok.

Ezt tanulják az egyetemisták a legnépszerűbb képzéseken: az ápolás és betegellátás szak

Milyen képzésekre szeretne bekerülni a legtöbb felvételiző és mit tanulnak a top szakokon? Új cikksorozatunkban megnézzük, a legnépszerűbb képzéseken milyen tárgyakat tanulhattok, milyen szakmai tudást szerezhettek, és hogy milyen végzettséget nyújtanak a frissdiplomásoknak. Itt a 2019-es felvételi negyedik legnépszerűbb képzése, az ápolás és betegellátás alapszak.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.