szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nyilvánosságra hozták a 2017-es diplomás pályakövetési felmérés eredményeit. Mennyit keresnek azok a friss diplomások, akik informatikai képzésen végeztek?

diplomáspálya pályakövetési rendszer 2017-es adatai szerint a pályakezdő informatikai képzési területen végzett diplomás havi bruttó átlagjövedelme 300-400 ezer forint között alakul. Azonban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen vagy a Pannon Egyetemen végzettek még ennél is többet, akár 450-500 ezer forintot is kereshetnek a diplomaszerzés után.

©

Az egyik tengelyen a frissdiplomás átlagjövedelmek, a másikon a munkaerőpiacra kilépett végzettek közül diplomás munkát végzők intézményi arányai szerepelnek. Az ábrán összesítve láthatjátok az alapszakos és a mesterképzésen vagy osztatlan mesterképzésen végzett diplomások munkaerőpiaci adatait.

És hogy mik a legnépszerűbb foglalkozások? A toplistások között most is ott van a szoftverfejlesztő, az alkalmazásprogramozó és a rendszergazda is.

350-400 ezer forintot kereshetnek pályakezdőként azok, akik ilyen képzésen szereznek diplomát

Mennyit keresnek azok a friss diplomások, akik gazdaságtudományi képzésen végeztek? Nyilvánosságra hozták a 2017-es diplomás pályakövetési felmérés eredményeit.