szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A január 28-i adatok szerint 7220 kérelem érkezett a hivatalhoz, a hatodik életévüket idén augusztus 31-éig betöltő gyermekek beiskolázásának halasztása ügyében.

A 24.hu számolt be arról, hogy Szél Bernadett független országgyűlési képviselő az Oktatási Hivatal elnökétől, Gloviczki Zoltántól kért részletes tájékoztatást az iskolaérettség ügyében.

A január 28-i adatok szerint eddig 7220 kérelem érkezett a hivatalhoz, amiből január 27-ig 6706 kérelemre ment ki végzés, ebből:

  • helyt adó határozat (sommás eljárásban) 2020 db
  • helyt adó határozat (teljes eljárásban) 66 db

Eddig 31,1 százalék az elfogadó döntés, 63,8% szakértői bizottság elé utalt eset, és 0,18% a kifejezett elutasító döntés.

A kérelmek elbírálásához nincs előre felállított szempontrendszer, az esetek nem tipizálhatóak, minden esetet egyedileg vizsgálnak meg. A szakszolgálatok a vizsgálatot követően szóban adhatnak tájékoztatást a szülőknek, majd amikor elkészült az Oktatási Hivatalnak küldendő írásos szakvélemény, minden további nélkül kikérhetik azt írásban a szakszolgálattól.

Központilag döntenek az iskolaérettségről: a szülők elutasítják a változást

Január óta már nem az óvoda, hanem az Oktatási Hivatal dönt az iskolaérettségről, a változást a Szülői Hang felmérése szerint a szülők 98 százaléka elutasítja - írja közleményében a szervezet.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.