Közoktatás Eduline

Hungarista és roma diák verekedett össze, nyomoz a rendőrség

Elolvasom

Súlyos testi sértés kísérlete miatt indult rendőrségi nyomozás ismeretlen tettes ellen annak a 15 éves fiúnak az ügyében, akit egy kaposvári szakközépiskolában az egyik diáktársa többször megrúgott az osztályteremben és a folyosón - erősítette meg az erről szóló lapinformációt a városi rendőrkapitányság sajtóreferense.

Közoktatás Eduline

Patthelyzetben az iskolák: nincs pénz az SNI-s diákokra

Elolvasom

Nagy port kavart egy tanügyi jelentés Kunszállás általános iskolájában: egy gyermekbántalmazási ügy miatt indított önkormányzati vizsgálat szerint az intézményben nem megfelelő végzettségű pedagógusok foglalkoztak a sajátos nevelési igényű diákokkal, az iskola igazgatója – valószínűleg a vizsgálat eredménye miatt – benyújtotta a lemondását.

Közoktatás Eduline

Kerepesi diákverés: próbára bocsátotta a bíróság a hét tanulót

Elolvasom

Társtettesként elkövetett garázdaság, illetve testi sértés vétsége miatt bűnösnek mondta ki, és egy-két évnyi, pártfogói felügyelet melletti próbára bocsátotta első fokon a Budakörnyéki Bíróság pénteken azt a hét tanulót, akik 2009-ben kerepesi iskolájukban bántalmaztak és megaláztak egy diáklányt. Az ítélet jogerős.

Közoktatás Eduline

Hoffmann: kevesebb pofon csattan el az iskolában, ha kreativitásra nevelik a diákokat

Elolvasom

Az iskolai agresszióról tanácskoznak az uniós tagállamok oktatási miniszterei keddi informális ülésük délutáni folytatásában; az erőszakot nem lehet kizárólag iskolai módszerekkel megelőzni - mondta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár kedden Gödöllőn. Andrulla Vasziliu biztos hozzátette: az iskolai erőszak eredetét kell vizsgálni.

Közoktatás Eduline

Iskolai erőszak: nem csak itthon nagy a baj

Elolvasom

Bár az iskolai erőszak korántsem új jelenség, a szakemberek egyetértenek abban, hogy az utóbbi évtizedben soha nem látott méreteket öltött az agresszió az oktatási intézményekben. Vajon tértől és időtől függő jelenségről lenne szó?

Közoktatás Eduline

Iskolai erőszak: veszélytérkép a környező országokról

Elolvasom

„Halálos késelés egy francia gimnáziumban”¸”Ámokfutás az iskolában”,”Megvertek egy kaposvári diákot, életveszélyes az állapota” – a hírhedtté vált columbine-i ámokfutás óta egyre többször lehet ilyen című cikkeket olvasni. Hogy valóban növekszik-e az iskolákban elkövetett erőszakos megnyilvánulások száma, vagy csupán a media kürtöli szét és erősíti fel az eddiginél jobban a mindig is létezett iskolai agressziók híreit – erre az EU tagállamaiban (külön-külön) keresik a választ.

Közoktatás Edupress

Menesztették a Pedagógusok Szakszervezetének alelnökét

Elolvasom

Megfosztották tisztségétől a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnökét, Pécsi Ágnest - döntött a szervezet XIX. kongresszusa február 20-án, szombaton. A szavazás pontos eredményét nem árulta el Galló Istvánné elnök, mivel a voksolás zárt volt, azt azonban megemlítette, hogy a PSZ történetében ilyen eset még nem fordult elő.

1
4 5 6 7 8 9 10