Felsőoktatás Eduline

Hiába lendült támadásba Hoffmann Rózsa Pokorni ellen?

Elolvasom

Nem indítanak etikai eljárást Pokorni Zoltán ellen, a köz- és felsőoktatási vitákat ugyanis nem szabad elfojtani – mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője. Hoffmann Rózsa azért kezdeményezett eljárást az Országgyűlés oktatási bizottságának elnöke ellen, mert az elmúlt hónapokban többször nyíltan kritizálta az oktatási államtitkárság munkáját.

Felnőttképzés Eduline

Mégsem szerezhetünk otthonról jogosítványt

Elolvasom

A Fidesz képviselőcsoportjának vezetője és három frakciótársa azt kezdeményezi, hogy a kormány javaslatától eltérően mégse lehessen elektronikus távoktatás útján elsajátítani a jogosítvány megszerzéséhez szükséges közlekedési alapismereteket.

Közoktatás Eduline

Benyújtotta a Fidesz az iskolába járáshoz kötött családi pótlékról szóló törvénytervezetet

Elolvasom

Benyújtotta a Fidesz-KDNP a családi pótlék kifizetésével kapcsolatos törvénymódosítási javaslatát hétfőn a parlamentnek. Az indítvány szerint az új tanévtől ha egy tanköteles korú gyermek egy tanévben ötven tanórát igazolatlanul hiányzik, akkor őt a jegyzőnek védelembe kell vennie, és el kell rendelnie, hogy a gyermek után járó családi pótlékot hat hónapig természetben nyújtsák.

Felsőoktatás Eduline

Zsarolt-e a Zrínyi rektora?

Elolvasom

Nem kifejezetten fehérgalléros bűncselekmény megzsarolni egy 400 ezer alkalmazottat foglalkoztató világcéget – még ha a gyanúsított egyetemi rektor, védelemtudományi szaktekintély, az egykori Orbán-kormány honvédelmi helyettes államtitkára is. Márpedig a Nemzeti Nyomozó Irodánál valami effélét sejtenek, amikor befolyással üzérkedést rónak Szabó Jánosnak, a Honvédelmi Minisztérium által fenntartott Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorának terhére -írja a HVG.

Közoktatás Eduline

Megint lehetne buktatni az iskolában

Elolvasom

Ha a Fidesz kormányra kerül, visszaállítja az osztályismétlés lehetőségét, és arra is engedélyt ad, hogy az iskolák eltanácsolhassák az intézményből a többieket bántalmazó vagy társait a tanulásban súlyosan akadályozó diákokat - írta keddi számában a Magyar Nemzet.

1 2