szerző:
Eduline

E-mailben kérdezte meg a Fidesz és a KDNP 123 képviselőjétől a hvg.hu, hogy milyen iskolába járatják a gyerekeiket.

©

E-mailben kérdezte meg a Fidesz és a KDNP 123 képviselőjétől a hvg.hu, hogy milyen iskolába járatják a gyerekeiket. Bár csak alá kellett húzni a lehetséges válaszokat - gimnázium, szakközépiskola, szakiskola vagy külföldi intézmény -, mindössze négy válasz érkezett. Mit tanultak, hol szereztek diplomát az országgyűlési képviselők? Itt találjátok részletes összefoglalónkat.

Hende Csaba honvédelmi miniszter (Fidesz) mindkét gyermeke magyarországi gimnáziumba járt, a KDNP-s Földi László három idősebb gyermeke is ilyen intézményben érettségizett, a legfiatalabb pedig most gimis, a szintén KDNP-s Móring József Attila fiához hasonlóan. A fideszes Pócs János viszont röviden csak annyit közölt, hogy gyermekeinek „iskolába járása és iskoláztatása magánügy”.

A szakszervezetek szerint a 2015. évi költségvetésben szereplő összeg nem elég a közoktatás költségeinek finanszírozására, a vesztes pedig a középfokú oktatás lesz - a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) állásfoglalását pedig itt olvashatjátok. A PSZ tüntetést szervez a magyar közoktatás napjára: erről itt olvashattok.

Szerintük a kormány pedig a gimnáziumi férőhelyeket csökkentené, Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár szerint azonban ez "nem olvasható ki a költségvetésből", középfokú oktatásra pedig az idei 196 milliárd helyett 2015-ben 209 milliárd forintot fordítanak. A költségvetési törvényjavaslatról itt olvashattok, az alapítványi iskolák támogatásának megvágását végül visszavonták.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!