szerző:
Eduline

Minősítési rendszert vezetne be a pedagógusoknak a Fidesz; aki ebben az osztályozásban alkalmatlannak bizonyul, azt el kell bocsátani - mondta el a lapnak Sió László.

A napilap csütörtöki számának ismertetése szerint a Fidesz oktatási kabinetjének vezetője úgy fogalmazott: oktatási terveik nagyjából összhangban vannak a Sólyom László által életre hívott Bölcsek Tanácsa reformjavaslataival, melyek között az alkalmatlannak ítélt tanárok fokozatos elbocsátása is szerepel.
 
Mint ismert, a közoktatásban 168.165 pedagógus dolgozik aktív jogviszonyban, tehát őket mind értékelni kellene egy ilyen rendszer bevezetése esetén. Egyelőre becslés sincs arra, hányan felelnének meg az esetleges Orbán-kormány által meghatározott feltételeknek. Sió László szerint persze óvatosan kell bánni a pedagógusszelekcióval, hiszen sok helyen éppen tanárhiány van. Ugyanakkor szerinte olyan külső tanfelügyeletre van szükség, amely a minősítési rendszerrel kiegészítve hatékonyan értékeli az oktatók felkészültségét - olvasható a Népszavában.
mti