szerző:
MTI

A Fidesz-frakció szóvivője szerint már nincs probléma az oktatásban, "nyugalom van", ezért kérdéses, hogy van-e alapja a keddi oktatási vitanapnak a parlamentben. A tankötelezettség korhatárának leszállítását is megvédte.

©

Halász János a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában az MSZP által kezdeményezett és a másik két ellenzéki frakció által is támogatott politikai vitával kapcsolatban felvetette, hogy annak "van-e most alapja".

Azt mondta, a tavaszinak volt, és számtalan megoldás is született, "ma viszont nyugalom van, a pedagógusok megbecsültek, a gyerekek egyre inkább versenyképes tudást szereznek, ez az alapvető célunk".

Azzal kapcsolatban, hogy a vitanapot az MSZP kezdeményezte, a szóvivő az M1-en megjegyezte: "probléma nincs, de ha nincs, akkor ők csinálnak, (...) nem akarják bevallani, hogy ami történik, az a diákok és a pedagógusok javára történik".

Az iskolakötelezettségi korhatárnak az ellenzéki párt által kritizált leszállításáról Halász János azt mondta: elég ritka, hogy 15 és fél évesen hatalmasodik el a tudásvágy valakin, akiben korábban ez nem volt meg. A korai iskolaelhagyás 11 százalékos európai átlagánál "talán 2 tizedszázalékkal magasabb" a magyarországi arány, tehát a korhatár leszállításával "semmivel sem romlott a rendszer" - fogalmazott.