szerző:
MTI

Nyelvvizsga-amnesztiát akar az MSZP, míg a Fidesz szerint a szocialisták miatt nincs ma a hallgatók tízezreinek megfelelő nyelvtudása.

©

A Fidesz-frakció szerint a szocialisták oktatási rendszere vezetett oda, hogy ma hallgatók tízezreinek nincs megfelelő nyelvtudása, nyelvvizsgája. A kormánypárti képviselőcsoport ezt arra válaszul közölte, hogy Hiller István, az MSZP oktatási kabinetvezetője szerdán azt javasolta: a kormányzat hirdessen "amnesztiát" azoknak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehetik át diplomájukat. Mindent, amit a nyelvvizsga-amnesztiáról tudni kell, itt található.

A Fidesz-frakció szerint a szocialisták most sem segíteni akarják ezeket a fiatalokat, hanem el akarják ismerni a nyelvtudás hiányát, és el akarják venni tőlük a Diplomamentő programot. „A mai fiataloknak nem amnesztiára, hanem ingyenes nyelvi képzésekre és valós nyelvtudásra van szükségük, mert enélkül versenyképtelenek a munkaerőpiacon”, a kormány pedig éppen ezt a segítséget adja meg nekik a Diplomamentő programmal - írták közleményükben a kormánypártiak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!