Nyelvtanulás Eduline

Itt a lista: ezeken az egyetemeken nem lehet nyelvvizsga nélkül diplomát szerezni

Elolvasom

Nem enyhítenek a nyelvvizsga-követelményeken a nagyobb budapesti és vidéki egyetemek, hiába fogadta el az országgyűlés 2011 decemberében az átmeneti, 2016-ig tartó nyelvvizsga-amnesztiát. Az ELTE, a Corvinus és a BME hallgatói nem kapnak engedményt, igaz, ezekben az intézményekben sokkal kevesebben küzdenek nyelvvizsga-problémával, mint máshol.

Nyelvtanulás Eduline

Itt a lista: ezeken az egyetemeken lehet diplomát szerezni nyelvvizsga nélkül

Elolvasom

Több egyetem és főiskola engedélyezte, sok hallgató pedig ki is használja a nyelvvizsga-amnesztiát: azok a diákok, akik a nyelvvizsga hiánya miatt nem vehették át diplomájukat, 2016-ig nyelvvizsga helyett intézményi vizsgát is tehetnek. A legtöbb helyen ez csak pár ezer forinttal olcsóbb, mint a nyelvvizsgaközpontok által szervezett írásbeli és szóbeli, viszont a feladatok olykor-olykor könnyebbek.

Felsőoktatás Eduline

Mi változik most szeptembertől?

Elolvasom

Feje tetejére állította az egyetemek és főiskolák működését az új felsőoktatási törvény – lesz új diákhitel, szigor vár a túlfutókra, befellegzett a párhuzamos képzéseknek, az állam pedig még diplomázás után is a volt hallgatókon tartja a szemét. Mire számíthattok 2012 szeptemberétől? Összeszedtük a legfontosabb változásokat.

1 2