szerző:
Eduline

Az oktatás átalakítása is szóba kerül majd a Fidesz jövő heti, mezőkövesdi frakcióülésén - mondta újságíróknak Orbán Viktor.

©

A reklámadó és az egészségügy mellett az oktatás átalakításáról is beszélnek majd a Fidesz február 4-6. közötti mezőkövesdi frakcióülésén -  mondta Orbán Viktor egy újságíróknak rendezett háttérbeszélgetésen.

A miniszterelnök szerint az oktatás terén már rengeteg mindent megcsináltak az előző ciklusban, példuál államosították az iskolákat és a tankönyvellátást, illetve bevezették a pedagógus-életpályamodellt, három problémára azonban még választ kell találni.

Az egyik, hogy a középiskolákban - főleg a szakiskolákban - jóformán elölről kell kezdeni a tananyagot, a másik, hogy a szakiskolákban 28-30 százalékos a lemorzsolódási arány, a harmadik pedig, hogy az egyetemeken sokan nem fejezik be a tanulmányaikat vagy értéktelen diplomát szereznek - írja a hvg.hu. Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter legutóbb arról beszélt: a szakiskola nem pótolhatja azt, amit az általános iskolában kellett volna megtanulni - cikkünket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!