szerző:
Eduline

Nem indítanak etikai eljárást Pokorni Zoltán ellen, a köz- és felsőoktatási vitákat ugyanis nem szabad elfojtani – mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője. Hoffmann Rózsa azért kezdeményezett eljárást az Országgyűlés oktatási bizottságának elnöke ellen, mert az elmúlt hónapokban többször nyíltan kritizálta az oktatási államtitkárság munkáját.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hiába lendült ellentámadásba Hoffmann Rózsa, ez a lépés a KDNP-s államtitkárra üthet vissza, nem győzheti le a Fidesz egyik legnépszerűbb politikusát, aki mellett ki fog állni a pártja. A Népszabadság információi szerint a Fidesztől Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár, a KDNP-től pedig Harrach Péter frakcióvezető próbálja meg a két oktatáspolitikus között elsimítani a konfliktust.
Hoffmann: "Pokorni szereptévesztésben van"
©

Az oktatási államtitkár vasárnap este a Hír TV Kontraszt című műsorában vasárnap este azt mondta: „kezdettől fogva nem fogadtam örömmel azokat a megnyilvánulásokat, amelyeket jobb lett volna házon belül, pártszövetségen belül elintézni (…) az volna illendő, hogy egymás között vitassuk meg a szakmai kérdéseket, itt sajnos nem ez történik október óta. Ennek az okát nem tudom, de az eredményt látjuk: megzavarja a közvéleményt, sokszor akadályozza a munkánkat”.

Az utólagos tandíj bevezetésének ötletéről – amelyről szintén Pokorni Zoltán beszélt múlt héten a TV2 Mokka című műsorában – azt mondta, bár valóban jelentős a különbség a felvett és a végzett hallgatók száma között, ezen az arányon nem büntetésekkel szeretnének javítani. „A lemorzsolódó hallgatók nem fognak diplomás álláshoz jutni, alacsonyabb lesz a fizetésük, ezért nem tudják majd kifizetni az utólagos tandíjat” – magyarázta.

eduline