Közoktatás Unyatyinszki György

Az ország legnyomasztóbb iskolái

Elolvasom

Rengeteg iskolaépületet örököltünk a szocreál időszakából, amelyek homlokzata távolról sem hívogató reggelente a diákok számára. A tanév zárásával bemutatunk szubjektív válogatásunkban néhányat az általunk legdepresszívnek talált iskolaépületek közül.

Felsőoktatás Eduline

Képek: darabjaira szedték az ELTE legnagyobb kollégiumát

Elolvasom

2011 őszérre készülhet el az Eötvös Loránd Tudományegyetem Dayka Gábor utcai kollégiumának felújítása. A Kőrösi Csoma Sándor Kollégium A épülete évek óta rossz állapotban volt: ki kell cserélni a nyílászárókat, meg kell szüntetni a közös fürdőszobákat, és szigetelni kell a homlokzatot.

Felsőoktatás Eduline

Képek: halmokban állnak a bútorok a Corvinuson

Elolvasom

500 millió forintos EU támogatásból korszerűsödik a fővárosban a világörökség részét képző Duna part egyik meghatározó műemlék épülete, a Budapesti Corvinus Egyetemnek otthont adó Főépület és a mellette elhelyezkedő Sóház épület.

Közoktatás Edupress

Felújítás miatt november végén költözik a Zeneakadémia

Elolvasom

A Zeneakadémia november végén bezárja patinás kapuit, hogy a következő két évben kívül-belül megújulhasson - számoltak be a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem munkatársai hétfőn, amikor az elkövetkezendő időszak különleges zenei programjairól szóltak. A történelmi jelentőségű félévet az intézmény ünnepi hangversenyekkel, honlapjának teljes megújításával és búcsúfesztivállal teszi emlékezetessé. Az átmeneti időszakban az oktatás ideiglenes helyszínen folyik majd.

Felsőoktatás Eduline

Képek a felújított ELTE BTK épületéről

Elolvasom

Befejeződött az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Múzeum körúti épületének homlokzat felújítása. Az Országos Műemlékvédelmi hivatal és az ELTE Műszaki Fejlesztési igazgatósága megbízásából a főépület teljes homlokzatán tisztítást, javítást végzett a kivitelező cég, megszépültek a díszítő elemek is.

Közoktatás Eduline

Egymilliárdba került a debreceni szuper kollégium

Elolvasom

2008. november 18-án átadták a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum kibővített II. számú Kollégiumát. A mintegy 937 millió forint összértékű beruházás PPP-konstrukcióban valósult meg az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával. A felújításnak köszönhetően a kollégium jelenleg összesen 319 férőhelyet biztosít a hallgatók számára

1 2