szerző:
Eduline

Egy másik pécsi iskola is szétázott, a PDSZ szerint évek óta problémás a plafon, végleges megoldást szeretnének.

©

Újabb pécsi iskola ázott be, rövid idő alatt ez a második. A fenntartónál azt közölték, hogy nyáron felújítják a szigetelést.

Vastagon áll a plafonon a penész, alatta vödrökkel fogják fel a becsöpögő vizet. Beázik az egyik pécsi iskola, mert rossz a tetőszigetelés. A tócsák ellen vödrökkel védekeznek, a diákok azt mondták, kész akadálypálya lett a folyosó – tudósított a keddi RTL Híradó.

A szűk folyosón virágzik a penész a beázások helyén és mállik a vakolat. Egy tanár készített erről felvételeket, de rejtett kamerával az RTL Híradó stábja is bejutott az épületbe, és ugyanezt tapasztalták - írja a hvg.hu. A plafonról csepegő vizet vödörökkel fogják fel.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) pécsi ügyvivője szerint a probléma az épület legfelső emeletén van. Ott a vakolat évekkel ezelőtt potyogott már, de nem volt ennyire súlyos a probléma.

A diákok közül többen is nyilatkoztak nevük és arcuk vállalása nélkül - írja az oldal. Azt mondták, hogy a látvány gusztustalan, a folyosó pedig olyan a vödrök miatt, mint egy akadálypálya. A legrosszabb az, amikor egész nap esik.

A folyosó melletti fiú WC plafonján is jól látszik a beázás. A fenntartó Klebelsberg Központtól annyit közöltek: tudnak a hibáról, a tető szigetelésével van baj, a hibát a tervek szerint idén nyáron javítják 140 millió forintból.

Vödrökkel van tele egy pécsi iskola, mert beázik a tető

Az egyik pedagógus szakszervezet szerint nem emberhez méltó körülmények között folyik az oktatás az iskolában. A vezetőség azt ígéri, hogy idén nyáron kezdik az épület felújítását. Az egyik diák videót készített a helyzetről. Ott, ahol befolyik a víz az épületbe, már a vakolat is mállik - számolt be a pénteki RTL Híradó alapján a hvg.hu.