szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nagyon rossz állapotban van egy kecskeméti iskola, ennek ellenére továbbra is a szülők foglalkoznak az intézményen belüli problémákkal.

Sok szülő azt fontolgatja, hogy az undorító mosdó, a nem mindig üzemelő fűtés és a hulló vakolat miatt – a színvonalas oktatás ellenére – kiveszi gyerekét az intézményből - írja az Index a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskoláról, amely évtizedek óta az egyik legjobb iskolának számít a városban.

Mint kiderült, az intézményben hosszú évek óta áldatlan állapotok uralkodnak, 2011-ben például egy kisgyermekre hullott a vakolat, a szaruhártyája meg is sérült, de volt már arra is példa, hogy az étkezőben a gyerekek ebédjébe estek bele törmelékek.

A szülők cselekednek

Az elmúlt években háromszor verték már le a vakolatot, wc-dugulást is hárítottak el, de volt, hogy plédeket és hősugárzót vittek be az iskolába, hogy ne fázzanak a gyerekek, merthogy a fűtéssel is akadtak problémák. Ezek a helyzetek összekovácsolták a szülőket, akiknek a tantestülettel és az intézményvezetőkkel jó a viszonyuk, sőt a cikk szerint az önkormányzattal sincs problémájuk, annál inkább a tankerülettel. Elmondásuk szerint nem kezelik jól az ügyet, furcsa válaszokkal próbálják elsimítani a dolgokat. Például amikor a szülők arról érdeklődnek, hogy miért nincs elég pénz az épület üzemeltetésére, akkor – nem egészen a kérdésre reagálva – azt válaszolták, hogy egy felújításra sok pénz kellene - írják.

Többszöri megbeszélés után odáig eljutottak, hogy egy szakértő felmérte az iskola állapotát, amely szerint az nem balesetveszélyes. Sőt inkább az épület homlokzatára fókuszálnak, amelyet az információk szerint még ebben az évben fel is újítanak.

Ilyen a helyzet most a pécsi iskolában, ahol egy héttel később indult a tanév

A tanulók most az udvarra sem mehetnek ki játszani, ugyanis a felújítás miatt új házi-, vagyis udvari rend lépett életbe az iskolában.