szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy héttel később kezdődik a tanítás az egyik pécsi iskolában, mert még nem végeztek az épület energetikai felújításával.

A városvezetés szerint viszont nincs késés, és azért halasztották el a tanévkezdést, hogy a tíz hónaposra tervezett korszerűsítés később már ne zavarja a tanítást - számaolt be az RTL Klub Híradója.

A pécsi Jókai Mór Általános Iskolában még július közepén, uniós pénzből kezdték el a munkálatokat. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyébként egy nappal korábban még azt írta az RTL Klub megkeresésére, hogy nincs tudomásuk olyan iskoláról, ahol ne kezdődne el időben a tanév.

Túlterhelt pedagógusok, alacsony fizetések és hatalmas tanárhiány - így indul az idei tanév

"Ha így folytatják, 10-15 év múlva nem lesz pedagógus, és nagyon kevesek "luxusa" lesz az állami oktatás" - mondta Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke, akivel az idei tanévkezdésről, tanári fizetésekről és a pedagógushiányról beszélgettünk.

Az iskola több mint 600 diákjának egyelőre csak ügyeletet tartanak. Az igazgató négy napra rendkívüli szünetet rendelt el, így a diákoknak csak egy napot kell majd pótolniuk valamelyik szombaton.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.