szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Gyakorlatilag teljesen használhatatlanná vált az elmúlt évek során a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium tornaterme. Eső idején már vödrökkel és ládákkal sem tudja az iskola megvédeni a padlót borító parkettát, a beázott teremben pedig több helyen annyira felpúposodott a padló, hogy az már balesetveszélyes – írja az Index egy birtokába került levél alapján.

Az Indexnek küldött levél szerint egyik nap mind a 729 diáknak elmaradt a testnevelésórája az állapotok miatt. Máskor a vödröket kell kerülgetni, és már többen megcsúsztak a rongyokból és tálakból szivárgó vízben.

Tavaly óta a hagyományos a tornacsarnokban tartott szalagavatót is máshol kellett megszervezni. A levél írója szerint az iskolában nem csak a csarnok, de a nyílászárók, vízvezeték felújítása is húzódik, mert bár "egy megnyert pályázatunk van, csak gyakorlatban nem érzékelünk semmit".

Pedig Dunakeszin 2017 szeptemberében egy új iskolaépületet és sportcsarnokot is átadtak, amely 4,6 milliárd forintos állami támogatásból valósult meg. A levél szerint a jövőben egy új gimnázium és középiskola építését is tervezik.

Az Index kereste a gimnázium igazgatóját, a Klebelsberg Központot és a helyi önkormányzatot, de még nem kaptak választ.

Nem csak a dunakeszi gimnázium van ilyen rossz állapotban. Legutóbb zuglói szülők írtak levelet a tankerületnek a beázási, omlási gondok, a tantermek, padok, mosdók felújítása miatt. A levélben emellett a tanárhiányra, a sérült gyerekek megfelelő ellátásának hiányára és a gyakori intézményvezető-váltások és a kinevezések körüli visszásságokra is kitértek:

Akkora a tanárhiány Zuglóban, hogy a szülők is a tankerülethez fordulnak

Nyílt levélben fordultak a közép-pesti tankerületi központ igazgatójához a szülők a tanárhiány, a sérült gyerekek megfelelő ellátásának hiánya, a gyakori intézményvezető-váltások és a kinevezések körüli visszásságok, illetve az iskolai épületek rossz állaga miatt. Szerintük a tankerület eddig munkájának egy része csak látszatintézkedésekből állt. A zuglói problémák máshol is jelen vannak.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.