Közoktatás Edupress

Két és félmilliárdos uniós projekt a Kecskeméti Főiskolán

Elolvasom

Három nagyobb építkezés kezdődik meg a Kecskeméti Főiskolán a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretein belül elnyert két és félmilliárdos uniós támogatásból. A Tanítóképző Karon pedig már le is tették annak az új Oktatás-módszertani Központnak az alapkövét, melynek céljai közt szerepel, hogy a természettudományi oktatásra készítse fel a főiskola óvodapedagógus és tanító szakos hallgatóit. A háromszintes épület 650 négyzetméteren terül majd el.

Közoktatás Edupress

Egyetemek is pályázhatnak kutató-fejlesztő munkahelyteremtésre

Elolvasom

Az elmúlt napokban kiírt, a hazai kutatás-fejlesztést támogató pályázatot ismertette Kolber István kutatás-fejlesztési szakállamtitkár ma délben, Budapesten. A pályázat célja megőrizni a válság okán munkájukat elvesztő kutató-fejlesztőket, illetve támogatni az új kutató-fejlesztő programok elindítását. A támogatásra egyetemek is pályázhatnak.

Közoktatás Eduline

Szeged lézerközpontért pályázik

Elolvasom

Magyarország kiemelt stratégiai célja egy európai kutatási nagyberendezés helyszínének megszerzése, ezért Molnár Károly kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter irányításával hazánk pályázatot nyújtott be az Extreme Light Infrastructure (ELI) elnevezésű szuperlézer befogadásának elnyerésére. A helyszínértékelő bizottság javaslata alapján Magyarország Szeged helyszínnel pályázik, jelentette be a Kutatás-fejlesztésért Felelős Tárca Nélküli Miniszter Hivatala 2009. február 3-án.

1 2 3