szerző:
Eduline

A technológiai óriás Imagine Cup nevű versenyén idén harmadik lett a debreceni csapat az egyik főbb kategóriában, orvosi fejlesztésük sokat segíthet a frissen végzett orvosoknak, hogy minél jobb diagnosztizálják a betegeket.

Két éve a magyar fitness-tamagocsi Tep, tavaly az idén kiadott Pokemon Go-hoz hasonló turisztikai kalandjáték, a Mistory nyert díjat a Microsoft legnagyobb tudományos fejlesztői versenyén - számolt be az Index. A magyar csapat a World Citizenship kategóriájában versenyzett, egy égető problémára találva megoldást.

Komoly felelősséget jelent, így stresszt és nyomást a fiatal, frissen végzett orvosok számára, hogy az elméletben szerzett tapasztalataikat a kórházban minél gördülékenyebben alkalmazzák, hiszen élet vagy halál múlhat rajta. A csapat InSimu nevű fejlesztetése melybe betáplálhatók valódi orvosi esetek, valamint a diagnózisok.

A felhasználók egy tableten keresztül ismerkedhetnek meg a tünetekkel és a panaszokkal, ezek alapján kérhetnek különböző vizsgálatokat. Fontos, hogy költséghatékonyság szempontjából, valamint a beteg kímélése miatt is kerülni kell a túl sok vizsgálatot. Ezek eredménye alapján állítja össze a felhasználó orvos a teljes diagnózist és kezdik meg a virtuális gyógyítást.

Különdíjas lett egy magyar gimnazista a világversenyen

Egy magyar lány különdíjat kapott az Intel tudományos versenyén. Két magyar diák, Király Szilvia és Bálint Karola is részt vett az Intel International Science and Engineering Fair (ISEF) nevű világversenyén. Utóbbi az Oracle Academy különdíját kapta meg - írja az Index. „Készítettem egy alkalmazást, a Shopmapet, ami a bevásárlásban segít.

A magyar csapatban van két éppen most végzett orvos, programozó, és marketinges, név szerint Tóth Gábor, Vincze János, Hedron Andrea, Katona Tamás.

A győztes görög csapat a virtuális valóság használatával mutatja be a gyerekek közötti zaklatást, valamint segíti a jelenség felismerését és bátorítja a felhasználókat, hogy lépjenek fel a hasonló esetekkor.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!