szerző:
Edupress

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv 138 millió forintos támogatásával fejleszti a hallgatókat és a végzett diákokat érintő szolgáltatásait a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (MÜTF) - közölte az intézmény rektora a projektet megnyitó tájékoztatón. Dr. Kandikó József elmondta: a diplomaszerzést követően az első, a harmadik és az ötödik évben felmérést végeznek a frissdiplomások pályájáról, az eredményeket pedig a főiskola képzéseinek kialakítása során is felhasználják.

A tervek között szerepel internetes közösségi tér létrehozása, a munkaerő-piaci együttműködések fejlesztése, a gyakorlati helyek koordinációja, valamint személyre szabott online pályaorientációs és tanulmányi tanácsadás illetve egy készségfejlesztő-életviteli tréningsorozat elindítása. A tehetséggondozás fejlesztése érdekében egy virtuális térben szerveződő szakkollégiumi közösséget is létrehoznak a főiskolán, mely összefogja és közösséggé formálja azokat az érdeklődőket, akik e nélkül elvesznének a szakkollégium számára.

Az uniós pályázati forrás segítségével kiépítenek továbbá egy vezetői információs rendszert, mely a hatékony döntéshozatal támogatása mellett ellátja a statisztikai adatszolgáltatást is - mondta el Kandikó József.A főiskola három alapképzési szakot indít jelenleg: kereskedelem és marketing, gazdálkodás és menedzsment, valamint nemzetközi gazdálkodás területeken, 2010-től pedig elindítja a marketing mesterszakot és tovább bővíti felnőttképzési szakkínálatát.


edupress