Felsőoktatás Eduline

Hatmilliót fizetett a valóságshow sztárjának az elitegyetem

Elolvasom

Harminckétezer dollárt, vagyis több mint hatmillió forintot fizetett az amerikai Rutgers University a Jersey Shore című valósághow egyik szereplőjének azért, hogy beszéljen életéről a hallgatóknak. Az intézmény pontosan kétezer dollárral többet szánt a 24 éves lány gázsijára, mint Toni Morrison Nobel-díjas írónőjére, aki májusban tart előadást az egyetemen.

Felsőoktatás Eduline

Közgazdász szakmai napokat tartanak a Miskolci Egyetemen

Elolvasom

Március 8-án és 9-én ismét megrendezi a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának Hallgatói Önkormányzata a Miskolci Közgazdász Szakmai Napokat: Radnai Péter, a Playboy volt főszerkesztője, Gerendai Károly, a Sziget, a Volt Fesztivál és a Balaton Sound főszervezője, valamint Bombera Krisztina műsorvezető mellett több piacvezető cég vezérigazgatója is előadást tart.

Közoktatás Eduline

Lejárt szavatosságú iskolák és csajozós versek a TedxYouth-on

Elolvasom

Hogyan válhat újra szexissé a költészet (egyáltalán az volt-e valaha?), és vajon lehet-e 2010-ben versekkel csajozni? Hogyan kerülnek magyar diákok az Európai Űrügynökség központjába, vagy éppen egy új-zélandi biofarmra? Hogyan képzelik el az ideális iskolát a budapesti középiskolások? Ott voltunk az első magyarországi TEDxYouth konferencián.

Nyelvtanulás Eduline

Miért lenne unalmas Németországban tanulni?

Elolvasom

Bernadett egy német kisvárosban, Lüdinghausenben tanul és annyira tetszik neki a kinti élet hogy az eredetileg tervezett fél évét duplázni akarja. Ő beszél most a tapasztalatairól: a helyi iskoláról, fogadó családjáról, nyelvtanulásról és még sok egyéb dologról.

Felsőoktatás Eduline

Mekkora biznisz az egyetemi sport?

Elolvasom

Míg a magyarországi felsőoktatási intézményekben első a tanulás, és csak második a testnevelés, ez az Egyesült Államok számos iskolájában megfordult. Ott ugyanis az egyetemi sport kőkemény üzlet.

Közoktatás Eduline

Művész leszek. Megélek-e?

Elolvasom

Használjam ki a tehetségem és csináljam azt amit szeretek, vagy tartsam el a családom? Valószínűleg majdnem mindenkinek, aki képző- illetve iparművészeti tanulmányokat folytat, forognak-forogtak már a fejében hasonló gondolatok. Kérdés, hogy a kettő egyébként kizárja-e egymást?

Felsőoktatás Eduline

"Számomra ez egy oázis" - interjú a volt kultuszminiszterrel

Elolvasom

Milyen az igazi egyetem? Bozóki Andrásnak van összehasonlítási alapja, hiszen megfordult már a világ legjobb egyetemein is, mégis azt mondja, számára a budapesti Közép Európai Egyetem az első. De beszélt még nekünk a tandíjról, a sokat kritizált bolognai-rendszerről és a diplomák elértéktelenődéséről is.

Felsőoktatás Eduline

„Azt is mondhattam volna, hogy öngyilkos leszek, de nem akartam hazudni”

Elolvasom

Izraelben a hadseregben eltöltött idő a továbbtanulás részének számít, ennek megtagadása pedig sokak szerint egyenlő a hazaárulással, amiért letöltendő börtönbüntetés jár. Egy fiatal lány a napokban kezdi meg börtönbüntetését, melyet a sorkatonai szolgálat megtagadásáért kapott. Az izraeli tinédzserek immár mozgalomba szerveződve tiltakoznak a kötelező katonai szolgálat ellen.

Felsőoktatás Eduline

Egyetem kizárólag nyugdíjasoknak

Elolvasom

Nyugdíjas egyetem nyílik jövő héten Győrött; programjai iránti érdeklődés minden várakozást felülmúlt, s jelzi, hogy az idősebb korosztály is igényli az új ismereteket a tudomány és az élet különféle területeiről.

Közoktatás Eduline

Képek: Bajnai előadása a Corvinuson

Elolvasom

Az alacsony foglalkoztatás, a rossz politikai kompromisszumok és a felzárkózási csapda vezetett oda, hogy a globális válság Magyarországot mélyebben érintette - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök kedden a Corvinus Egyetemen tartott a "Szükségből erény" című előadásában.

Közoktatás Eduline

Szabadsuli-előadások a versenypolitikáról (x)

Elolvasom

A versenypolitika legfontosabb elemeit ismerhetik meg az érdeklődők a Szabadsuli 2008. őszi szemeszterének interaktív, internettelevíziós előadásain. A Gazdasági Ver¬senyhivatal pályázati támogatásával november 6-án, csütörtökön délután 16 órakor induló, négyrészes előadássorozatot a Szabadsuli (www.szabadsuli.hu) honlapon, il¬letve a Pénzportál (www.penzportal.hu) Szabadsuli menüpontja alatt kísérhetik figye¬lemmel az internetezők.

1 2