szerző:
Eduline

A felsőoktatási törvény szerint minden egyetemi előadást látogathatóvá kell tenni, de a miniszterelnök lányának órájára mégsem engedték be az érdeklődőket.

©

Orbán Ráhel a tavaszi félév során egyetemi előadást és szemináriumot tart a Budapesti Corvinus Egyetemen meghívott óraadó tanárként - írta a hvg.hu. A kurzusokat angol nyelven turizmus és vendéglátás szakos hallgatók vehették fel, a Food Service Management című kurzusra a szállodai és éttermi vendéglátás iránt érdeklődő hallgatókat várják az egyetem leírása szerint.

A kurzusnak gyorsan híre ment az egyetemen, a jelentkezők maximális létszáma hamar betelt, ráadásul további hallgatók is érdeklődtek az előadás iránt, mások a Facebook-on próbáltak utánajárni, hogy hol tartja majd az előadásokat a miniszterelnök lánya - itt már megkérdőjelezhető volt, hogy mindenki az egyetem hallgatója-e.

Kapcsolódó cikkek

Orbán fia külföldi ösztöndíjat kapott

Szakkolégiumnak adja a jutalmát Orbán Ráhel

A 24.hu munkatársai is kiderítették, hogy mikor tartják az előadást, ahova szerettek volna bejutni. Azonban a tanterem ajtajában egy "határozott fellépésű" férfi állt, aki csak a kurzusra jelentkezett hallgatókat engedte be, így az sajtó munkatársai és a többi érdeklődő is kívül maradt. Az is kiderült, hogy a félév során a tervek szerint a tantermeket is cserélik majd, vélhetően ezzel akarják elkerülni a kíváncsiskodókat.

Azonban az ajtónálló alkalmazása az Nftv.-be ütköző cselekedetnek tűnik. A 11.§ szerint az egyetemeknek és főiskoláknak lehetőséget kell biztosítania arra, hogy az előadások rendjét - egyenlő esélyű hozzáférés biztosításával - megismerhessék és - a szervezeti és működési szabályzat által meghatározott keretek között - látogathassák azok is, akik nem állnak hallgatói jogviszonyban, ezt viszont az ajtóban álló férfi egyértelműen megakadályozta.