szerző:
Eduline

Kihirdették a 2011-es ponthatárokat - eldőlt, hogy ki hol kezdheti meg a következő tanévet. A College Candy összegyűjtötte, milyen "tanácsokat" nem szabad megfogadni elsőéves hallgatókként.

1. Legyen vezetékes telefon a kollégiumi szobádban

Csak akkor, ha olyat is tud, amit a skype és a mobiltelefon nem – egyéb esetekben teljesen felesleges, ráadásul megnöveli az egyébként is egekbe szökő kiadásokat.

2. Iratkozz fel mindenre, amire csak lehet

És ne csodálkozz azon, ha még a diplomaosztó után öt évvel is a színjátszókör és az egyetemi filmklub meghívóival lesz tele az emailfiókod. Ha már most sejted, hogy soha egyetlen felolvasóestre sem fogsz elmenni a három (négy, öt vagy hat) év alatt, mondj nemet az emailcímgyűjtő felsőbbévesnek.

Könyvtári hírlevél, meghívók a filmklubra - lehet, hogy nincs mindegyikre szükség

3. Az első évben szerzett jegyek úgysem számítanak

De számítanak – ha más nem is, a második féléves ösztöndíjad múlik azon, hogyan teljesítesz az első kurzusokon.

4. Csak a kötelező szemináriumokat végezd el

Kizárólag a kötelező, ezeroldalas kötelező szakirodalommal megspékelt előadásokat és szemináriumokat veszed fel? Ne csodálkozz, ha már az első félév végén azon tűnődsz, hogyan választhatnál másik szakot – iktass be egy-két szabadon választható tantárgyat is, ami tényleg érdekel!

A kötelező tantárgyak mellett szakíts időt azokra is, amelyek igazán érdekelnek

5. Már most vásárolj meg mindent, amire szükséged lehet

Felesleges már most beszerezned minden tankönyvet, füzetet és irodaszert beszerezned – a kollégiumi szobában soha nem lesz elég hely, ráadásul egy-két hónap után könnyen kiderülhet, hogy a több ezer forintért megvásárolt ceruzatartókra, mappákra és sorkihúzóra soha nem lesz szükséged.

6. A reggeli előadásokra felesleges bejárni

Nagy a kísértés, az egyetemi bulik többségét ugyanis kedd, szerda és csütörtök este tartják – ennek ellenére érdemes felkelni, és bemenni a reggeli előadásokra is, mások jegyzetéből egyáltalán nem olyan könnyű tanulni, mint azt elsőre gondolnád.

eduline