Felsőoktatás MTI

Együttműködik a Corvinus a MÁV-val

Elolvasom

Együttműködési megállapodást kötött a MÁV-csoport és a Budapesti Corvinus Egyetem tudásbázisaik összekapcsolása, valamint a közös oktatási és kutatási programok, szakmai gyakorlóhelyek létrehozása és a tehetséggondozás biztosítása érdekében - tájékoztatta a vasúttársaság csütörtökön az MTI-t.

Felsőoktatás Edupress

138 millióból fejleszti hallgatói szolgáltatásait a MÜTF

Elolvasom

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv 138 millió forintos támogatásával fejleszti a hallgatókat és a végzett diákokat érintő szolgáltatásait a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (MÜTF) - közölte az intézmény rektora a projektet megnyitó tájékoztatón. Dr. Kandikó József elmondta: a diplomaszerzést követően az első, a harmadik és az ötödik évben felmérést végeznek a frissdiplomások pályájáról, az eredményeket pedig a főiskola képzéseinek kialakítása során is felhasználják.

Felsőoktatás Eduline

Megállapodást írt alá az OTP és a Debreceni Egyetem

Elolvasom

Keretmegállapodást kötött a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma és az OTP Bank a két intézmény hosszú távú együttműködéséről - jelentette be Csányi Sándor elnök-vezérigazgató és Nagy János, a centrum elnöke kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Közoktatás Edupress

A magyarok voltak a legaktívabbak a közép-európai párbeszéd-pályázaton

Elolvasom

A Közép-Európai Iskolák Akadémiája (ACES) immáron második alkalommal hirdetett pályázatot középiskolák számára Tanuljunk meg együtt élni: Interkulturális párbeszéd Európában címmel, amelyre 12 országból 285 iskola jelentkezett. Közülük 63 volt magyar, így idén a magyar iskolák voltak a legaktívabbak a programban. A Budapesten, március 25-28. között tartandó konferencián a 32 díjnyertes pályázat képviselői találkoznak, hogy bemutassák közös munkájuk eredményét, és megvitassák az együttműködés során szerzett tapasztalataikat.

Közoktatás Edupress

Valencia egyetemi együttműködés iránt érdeklődött Debrecenben

Elolvasom

Valencia régió küldöttsége január 26-án látogatott a Debreceni Egyetemre. A spanyol terület elsősorban agrárgazdasági projektjeinek megvalósításához keres külföldi partnereket, a debreceni intézmény számára pedig már konkrét javaslatokat fogalmazott meg, melyek többek között a megújuló energia, a vízgazdálkodás és az innováció témakörét érintik. A küldöttséget a Külső Kapcsolatok Igazgatósága és a Tudományegyetemi Karok munkatársai fogadták Turi Gábor igazgató és Mihálydeák Tamás elnökhelyettes vezetésével.

Közoktatás Edupress

Határon túli vállalkozókat oktat a MÜTF

Elolvasom

Oktatást, problémamegoldó szaktanácsadást nyújtanak a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának (MÜTF) oktatói kárpátaljai és erdélyi vállalkozók számára. A minisztériumi támogatással megvalósuló programokon ingyenesen vehetnek részt a versenyképességüket megőrizni kívánó kis- és közepes cégek. Az intézmény kezdeményezése a határ menti együttműködések további fejlődését teszi lehetővé.

Közoktatás Eduline

Hivatalos együttműködésre törekszik a Tudapest Kabinet a Fővárosi Közgyűléssel

Elolvasom

A városok az egyetemekre szerveződnek, a tudásalapú társadalom egyik igen fontos szereplője a felsőoktatás" - mondta el a budapesti székhelyű Európai Technológiai Intézet Igazgató Tanácsának tagjaként Magyar Bálint a Tudásváros Budapest nevet viselő konferencián december 12-én, mely találkozón a fővárosi felsőoktatás innovációs és a kampusszá válási folyamatairól osztották meg tapasztalataikat az előadók. A szervező Tudapest Kabinet konkrét javaslatokat közölt a témában.

Közoktatás Edupress

Együttműködés a rehabilitációs szakemberképzés fejlesztéséért

Elolvasom

Együttműködési megállapodást kötött a Károly Róbert Főiskola és az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet (ORSZI) december 5-én. Az együttműködő felek célja többek között, hogy a megváltozott munkaképességűekkel foglalkozó szakértők, ellátás-szervezők, megváltozott munkaképességűek ellátásaiban részesülők felső- és középfokú oktatási-, valamint át- és továbbképzési rendszerét közösen fejlesszék.

Közoktatás Eduline

Stratégiai szövetség a BGF és a Corvinus között

Elolvasom

Együttműködési megállapodást kötött Magyarország két vezető felsőoktatási intézménye, a Budapesti Gazdasági Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem 2008. november 17-én. A szakmai stratégiai szövetség az oktatási-kutatási tevékenységek összehangolásával a magas színvonalú képzés biztosítására törekszik, miközben szélesebb, kiszámíthatóbb, a munkaerő-piac kívánalmait teljes mértékig kielégítő képzési kínálatot teremt.

Közoktatás Eduline

A BGF nyílt levele Salgótarjánnak

Elolvasom

Mivel az Eduline.hu szeretne valódi helyi problémákkal is foglalkozni, és mivel hisszük, hogy a nyílvános vita általában segít tisztább helyzetet teremteni, az alábbiakban közüljük Dr. Kriszt Éva a Budapesti Gazdasági Főiskola rektorának nyílt levelét, melyet Salgótarján város közgyűlésének címzett. Természetesen a másik oldal véleményének is szívesen adunk helyet.

1 2