Felsőoktatás Eduline

"Torzszülött, agyament az új felsőoktatási törvény tervezete"

Elolvasom

Gúr Nándor (MSZP) országgyűlési képviselő szerint a felsőoktatási intézmények többsége ellehetetlenülne, amennyiben az oktatásért felelős államtitkárság koncepciója megvalósulna, az elképzelés szerint ugyanis csak azon egyetemek, főiskolák működhetnének, amelyek oktatóinak kétharmada tudományos fokozattal rendelkezik.

Érettségi-felvételi Eduline

A legjobb gazdasági egyetemek és főiskolák listája

Elolvasom

Többszörösére nőtt a gazdasági képzésre jelentkezők száma az elmúlt években, a hallgatók összesen harminchárom egyetemi és főiskolai kar közül választhatnak. A Felvi rangsora alapján idén a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara kapta a legjobb minősítést. Ízelítő a HVG Diploma különszám tartalmából.

Felsőoktatás Eduline

Képek: halmokban állnak a bútorok a Corvinuson

Elolvasom

500 millió forintos EU támogatásból korszerűsödik a fővárosban a világörökség részét képző Duna part egyik meghatározó műemlék épülete, a Budapesti Corvinus Egyetemnek otthont adó Főépület és a mellette elhelyezkedő Sóház épület.

Felsőoktatás Edupress

Magyar professzor kapta meg idén a Jean Monnet-díjat

Elolvasom

Palánkai Tibor, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora érdemelte ki a 2010-es Jean Monnet-díjat az európai integrációval kapcsolatos kutatásaiért, és az ahhoz kapcsolódó ismeretek oktatásában vállalt munkájáért . Palánkai professzor tevékenységének köszönhetően mára több mint 250-en oktatják szerte az országban az európai integrációs ismereteket - hangsúlyozta ki Andrulla Vasziliu oktatási-kulturális EU-biztos, Brüsszelben.

Felsőoktatás Eduline

AIESEC konferencia a Corvinuson

Elolvasom

A felsőoktatásban tanulók nemzetközi szervezete április 29-én a Budapesti Corvinus Egyetemen rendezi meg az „Úton a sikerhez” című konferenciát. A programok nyitottak, minden érdeklődőt várnak a szervezők.

Közoktatás Eduline

Volt közgázosoknak szerveznek bulit most szombaton

Elolvasom

Kilenc év szünet után idén újra megszervezi a volt közgázosok találkozóját a Közgáz Baráti Kör Alapítvány; a november 28-i rendezvényre több száz egykori Fővám-téri diákot várnak, de örömmel látják a más intézményekben végzett közgazdászokat is.

Közoktatás Eduline

Elefánt az OTDK-n

Elolvasom

A rendészet társadalomtudományi kérdései, a biztonság- és védelempolitikai témája, a hadművészet és a hadtörténelem, valamint a határrendészet ügye éppúgy foglalkoztatta az OTDK ifjú tudósjelöltjeit, mint a katasztrófavédelem, a környezetbiztonság és környezetvédelem, a logisztika, a szociológia, a pszichológia, a katonai kommunikáció vagy a védelemigazgatás kérdései a Had- és Rendészettudományi Szekcióban.

Közoktatás Edupress

Világranglista első 50-ben a Közgáz

Elolvasom

A Financial Times 2008-ban újra rangsorolta Európa és a többi földrész legjobb általános menedzsment mester képzéseit. A szeptember 29-én közzétett felmérés a gazdasági felsőoktatási intézmények közül a harmadik helyre helyezte a CEMS MIM (Community of European Management Schools Masters in Internatioanl Management) programot, amelyben hazánkban egyedüliként a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) vesz részt. A karrierlehetőséget és az anyagi elismerést vizsgálva a BCE Gazdálkodástudományi Karának gazdálkodási szakos nappali képzését a huszonhatodik-huszonhetedik helyre sorolta az újság.

1
11 12 13 14 15 16 17