Felsőoktatás Szabó Fruzsina

„Egy-két pofon biztos lesz” – interjú Mészáros Tamással, a Corvinus rektorával

Elolvasom

Hiába szerepel az összes állami egyetem és főiskola az új felsőoktatási törvényben, a kormány előbb-utóbb hozzányúl majd az intézményekhez – mondta az eduline-nak Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora, aki úgy tudja, a gazdasági szakokon is lesznek államilag finanszírozott helyek. Igaz, jóval kevesebb, mint eddig volt.

Felsőoktatás Eduline

Miért kapnak kevesebb ösztöndíjat a közgázos hallgatók?

Elolvasom

A megszokottnál jóval alacsonyabb összegű ösztöndíjat kapnak ebben a félévben a Budapesti Corvinus Egyetem közgazdaságtudományi, társadalomtudományi és gazdálkodástudományi karának hallgatói, a Diákjóléti Bizottság szerint azért, mert az intézmény államilag finanszírozott keretszáma évről évre csökken.

Felsőoktatás Eduline

Főiskolát csinálna a kormány a Corvinus Egyetemből?

Elolvasom

Elkészült a felsőoktatási törvény koncepciója, amely alapján a jelenlegi 29 intézményből valószínűleg 26 maradna meg, az államilag finanszírozott képzésben részt vevőkkel pedig szerződést kötnének, hogy meghatározott ideig Magyarországon kell dolgozniuk. Több intézmény rektora is azt mondja: az integráció önmagában nem átalakítás, és kérdéses az intézmények átsorolása is. A koncepció szerint ugyanis a jövőben csak tudományegyetemek és főiskolák lennének - írja a hvg.hu.

Felsőoktatás Eduline

Rosszul jár a kormány tervével a Corvinus Egyetem?

Elolvasom

"Miután először kiszivárogtatták, utána pedig cáfolták, hogy megszűnik a Corvinus, most mégis a következőt nyilatkozta Dux helyettes államtitkár: az átalakulásba beleférhet - akár a Corvinus, akár más intézmény esetében - az integráció is, ahogy ez már 2000-ben is lezajlott" - olvasható a Népiskola blog legfrissebb bejegyzésében.

Felsőoktatás Eduline

Új szakot indít a Budapesti Corvinus Egyetem

Elolvasom

A válságkezelés folyamatos tanulást követel meg, azért a kormányzati kapcsolatokért felelős vállalatvezetők és önkormányzati vezetők számára ajánlatos a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdasági Továbbképző Intézetének (KTI) februárban induló gazdasági válságügyi szaka - mondta Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a kurzus vezetője szerdán Budapesten.

1
11 12 13 14 15 16 17