Felsőoktatás Eduline

Miért kapnak kevesebb ösztöndíjat a közgázos hallgatók?

Elolvasom

A megszokottnál jóval alacsonyabb összegű ösztöndíjat kapnak ebben a félévben a Budapesti Corvinus Egyetem közgazdaságtudományi, társadalomtudományi és gazdálkodástudományi karának hallgatói, a Diákjóléti Bizottság szerint azért, mert az intézmény államilag finanszírozott keretszáma évről évre csökken.

Felsőoktatás Eduline

Főiskolát csinálna a kormány a Corvinus Egyetemből?

Elolvasom

Elkészült a felsőoktatási törvény koncepciója, amely alapján a jelenlegi 29 intézményből valószínűleg 26 maradna meg, az államilag finanszírozott képzésben részt vevőkkel pedig szerződést kötnének, hogy meghatározott ideig Magyarországon kell dolgozniuk. Több intézmény rektora is azt mondja: az integráció önmagában nem átalakítás, és kérdéses az intézmények átsorolása is. A koncepció szerint ugyanis a jövőben csak tudományegyetemek és főiskolák lennének - írja a hvg.hu.

Felsőoktatás Eduline

Rosszul jár a kormány tervével a Corvinus Egyetem?

Elolvasom

"Miután először kiszivárogtatták, utána pedig cáfolták, hogy megszűnik a Corvinus, most mégis a következőt nyilatkozta Dux helyettes államtitkár: az átalakulásba beleférhet - akár a Corvinus, akár más intézmény esetében - az integráció is, ahogy ez már 2000-ben is lezajlott" - olvasható a Népiskola blog legfrissebb bejegyzésében.

Felsőoktatás Eduline

Új szakot indít a Budapesti Corvinus Egyetem

Elolvasom

A válságkezelés folyamatos tanulást követel meg, azért a kormányzati kapcsolatokért felelős vállalatvezetők és önkormányzati vezetők számára ajánlatos a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdasági Továbbképző Intézetének (KTI) februárban induló gazdasági válságügyi szaka - mondta Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a kurzus vezetője szerdán Budapesten.

Felsőoktatás Eduline

Nem akar költözni a Corvinus Egyetem budai campusa

Elolvasom

Jubileumi 150. tanévét zárja a Budapesti Corvinus Egyetem budai campusa, amelynek három karán összesen 364-en vehetik kézhez diplomájukat. A kertészettudományi, az élelmiszer-tudományi és a tájépítészeti karon ugyanakkor aggódnak az egyetem "szétszedéséről" felröppent információk miatt.

Felsőoktatás Eduline

"Nem a felsőoktatást kellene izélgetni" - így tüntettek az egyetemisták a Corvinus előtt

Elolvasom

Százötven-kétszáz egyetemista tüntetett csütörtök este a Fővám téren, a Hallgatói Hálózat rendezvényén a kormány felsőoktatási tervei és a Budapesti Corvinus Egyetem vezetőségének szerdai döntése ellen tiltakoztak a hallgatók. Az Éjszaka a felsőoktatásért elnevezésű vitafórumot eredetileg a Corvinus aulájában szervezték volna meg, Mészáros Tamás rektor azonban "túlpolitizáltságra" hivatkozva lefújta az előadásokat.

Felsőoktatás Eduline

Megkapták a rendőrség igazolását a Corvinusról kitiltott hallgatók

Elolvasom

Megkapta a csütörtök esti demonstráció bejelentéséről szóló rendőrségi igazolást a Hallgatói Hálózat. A diákszervezet este nyolcra hirdetett tüntetést a Fővám téri parkba – eredetileg a Corvinus Egyetem aulájában szervezték volna meg az Éjszaka a felsőoktatásért elnevezésű vitafórumot, Mészáros Tamás rektor azonban szerdán lefújta az előadásokat

Felsőoktatás Eduline

Tüntetnek a Corvinusról kitiltott egyetemisták: a Fővám téren lesz a demonstráció

Elolvasom

A Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri épülete előtt tart demonstrációt csütörtök este a felsőoktatási átalakítások ellen tiltakozó Hallgatói Hálózat. A diákszervezet eredetileg az egyetem aulájában rendezte volna meg éjszakai vitafórumát, Mészáros Tamás rektor azonban szerdán „túlpolitizáltságra” és anyagi okokra hivatkozva lefújta az előadásokat.

1
11 12 13 14 15 16 17