szerző:
Eduline

Folytatódik a pengeváltás a Corvinuson - Kiss Dávid HÖK-elnök reagált Rózsás Péter András gazdasági főigazgató nyilatkozatára. A hallgatói önkormányzat vezetője szerint a gazdasági igazgatóságon "szürreális állapotok" uralkodnak, ezért késnek az ösztöndíjak.

©

Hamis állítások szerepelnek Rózsás Péter gazdasági főigazgató keddi körlevelében - írta a hallgatóknak Kiss Dávid, a Budapesti Corvinus Egyetem HÖK-elnöke.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, késik a rászoruló hallgatók támogatásának kifizetése a Corvinuson, Rostoványi Zsolt rektor keddi körlevelében az áll: a gazdasági főigazgató aláírására várnak. Rózsás Péter András szintén kedden azt közölte az egyetem hallgatóival, hogy a juttatásokról szóló listát november 15-én kapta meg a HÖK-től, "a döntést megalapozó analitikát azonban nem kaptam meg, ezért a döntések szabályosságáról nem tudtam meggyőződni".

Kiss Dávid HÖK-elnök a hallgatóknak eljuttatott üzenetében ezzel szemben az áll: "az ösztöndíjakkal kapcsolatos teendőket valójában minden érintett szerv és személy rendben elvégezte, ideértve a felügyelő Rektori Hivatalt, a kötelezettségvállaló oktatási rektorhelyettest és a dékánokat, valamint a pályázatot lebonyolító Diákjóléti Bizottságot is (...) napokkal, hetekkel november 15-e előtt megtörtént ez".

A hallgatói önkormányzat vezetője szerint a késést "azok a szürreális állapotok okozták", amelyek a gazdasági főigazgatóságot jellemzik. "Gyakorlatilag egyszemélyes ügyintézés alakult ki, a munkatársak nem hajlandók átvenni hivatalos anyagokat, vagy elkeverik azokat a kapkodásban, az ellenjegyzésre váró dokumentumok pedig napokra, hetekre eltűnnek, mire a főigazgató a kezébe veszi őket végre".

Hozzátette: a főigazgató kérdései "nem csak a hallgatói juttatási rendszer és az azt megalapozó jogszabályi háttér ismeretének teljes hiányára engednek következtetni, de a mai főigazgatói körlevéllel együtt arra is, hogy az ösztöndíjak visszatartása akár a hallgatói önkormányzat lejáratását, az egyetemi közhangulat szándékos rontását is szolgálhatta".