szerző:
Eduline

Értelmezhetetlennek tartja Rózsás Péter András, a Budapesti Corvinus Egyetem gazdasági főigazgatója az intézmény...

©

Értelmezhetetlennek tartja Rózsás Péter András, a Budapesti Corvinus Egyetem gazdasági főigazgatója az intézmény hallgatói önkormányzatának keddi nyilatkozatát, amelyben azt írják: a gazdasági főigazgató hónapok óta megbénítja az egyetem működését.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: késik a rászoruló hallgatók támogatásának kifizetése az egyetemen, Rostoványi Zsolt rektor és Kiss Dávid HÖK-elnök keddi körlevelében az áll, hogy Rózsás Péter András aláírására várnak.

A gazdasági főigazgató az eduline-nak eljuttatott közleményében azt írja: "a hallgatói önkormányzat közleménye értelmezhetetlen, tekintettel arra, hogy a mai – kedd reggel nyolc órakor kiadott – belső, az egyetemi polgároknak szóló főigazgatói körlevél kizárólag azt a tényközlést tartalmazta, hogy a kiutalások alapját képező analitikát (vagyis annak alátámasztását, hogy ki milyen alapon kap juttatást) nem kaptam kézhez, így a döntések szabályosságáról nem állt módomban meggyőződni. A körlevél mindezek ellenére tartalmazta azt is, hogy intézkedtem a kifizetések elindításáról, annak érdekében, hogy november második felére a hallgatók hozzájussanak az őket megillető összegekhez. Határozottan visszautasítom a megfélemlítésre, nyomásgyakorlásra vonatkozó és más, minden alapot nélkülöző vádakat. Az ügyben a szükséges jogi lépéseket meg fogom tenni". 

Hozzátette: nem sikerült elérnie, hogy az egyetemi Neptun-rendszerben közzétegyék a körlevelet, "a tanulmányi osztály a rektorra való hivatkozással tagadta meg a körlevél valamennyi hallgató részére történő eljuttatását" (a hallgatók kedd délután Neptun-üzenetben megkapták a körlevelet, valamint Kiss Dávid HÖK-elnök válaszát is).

"Megmagyarázhatatlan, hogy éppen az a HÖK utasította vissza a magára vett vádakat, amelynek gazdálkodásával kapcsolatban számos vitatott ügyet jelenleg a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal is vizsgál. Nem tudom másként értékelni a HÖK azon eljárását, hogy a belső egyetemi közvéleménynek szánt körlevelem kapcsán a széles sajtónyilvánossághoz fordult, ezáltal felesleges feszültséget keltve, és az egyetem működőképességét veszélyeztetve, minthogy saját magáról kívánja elterelni ezzel a figyelmet.
Logikátlannak tartom az ügyben kiadott rektori reakciót is, mely szerint a Rektori Hivatal mindent megtesz az ösztöndíjak mielőbbi kifizetéséért, hiszen semmilyen megkeresést nem kaptam tőlük ez ügyben" - írja.

"A hallgatói juttatások kifizetése a budai campuson október eleje óta folyamatos, így a mostani késés csak a pesti campus hallgatóit érintheti. Ezzel összefüggésben a pesti campus kollégiumainak igazgatója a mai napon kifejezetten megerősítette számomra, hogy egyetlen hallgatót sem fognak a kollégiumból kitenni díjfizetés elmaradása miatt, illetőleg ő egyetlen hallgatónak sem küldött fizetési felszólítást" - írja, hozzátéve: felháborítónak tartja, hogy a Hallgatói Médiaközpont blogjára belső levelezések kerültek fel.