Közoktatás Eduline

"Elfogyott a türelem" - megtelt a Kossuth tér a pedagógusok tüntetésére

Elolvasom

A pedagógusok sztrájkbizottsága szervezett tüntetést 11 órára a Kossuth térre. A megmozduláshoz több, más ágazat szakszervezete is csatlakozott, és az ország számos pontjáról érkeztek demonstrálók a fővárosba. A héten a köznevelési kerekasztal nem hozott áttörést, és a sztrájkbizottság sem tudott dűlőre jutni a kormánnyal az oktatásban tapasztalható rossz állapotok megoldásáról.

Felsőoktatás eduline/mti

Bajban a TF új campusa, fellázadtak ellene a lakók

Elolvasom

Komolyan támadták a Csörsz utca lakói a fedett csarnok tervét azon a fórumon, amelyen a TF és a XII. kerület önkormányzat vezetése hallgatta meg a környéken élők véleményét a tervezett infrastruktúrafejlesztésekkel kapcsolatban. Állítólag meglepte Mocsai Lajost a tiltakozás.

Közoktatás Eduline

Több ezer tanár, szülő és diák tüntetett több városban

Elolvasom

Miskolcon, Budapesten és további kilenc városában vonultak utcára délután a pedagógusok. A megmozdulások előtt az azokat kirobbantó miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestületének nyílt levelét már közel 30 ezren írták alá, köztük 600 intézmény. Többek közt leterheltség, a forráshiány és a központosítás a legnagyobb gond a tiltakozók szerint.

Felsőoktatás Eduline

Nagy gondban vannak a hallgatók Budapesten, de a külföldi egyetemeken leesik az álluk

Elolvasom

Egy friss felmérés szerint Budapesten átlagosan 130 ezer forintért lehet kibérelni egy 40-80 négyzetméteres lakást, de szinte az egész országban folyamatosan nőnek az albérletárak. A felsőoktatásban tanulók jó részének azonban az egyetlen esélye a továbbtanulásra, ha megoldja a lakhatást. Az egyre több külföldön tanuló magyar diáknak azonban sokkal nehezebb dolga van a nyugat-európai nagyvárosokban.

1 2 3 4 5 6 7 8