szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A BKV szerint fontos lenne minél előbb tudniuk, hogy mi lesz szeptembertől, mert nem egy-két nap, mire felkészülnek a változtatásra.

Nyílt levélben fordul Karácsony Gergelyhez, Budapest főpolgármesteréhez a BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) a kilenc órai iskolakezdéssel kapcsolatban, ugyanis szerintük éppen csak magukat a sofőröket nem kérdezték meg az ügyben – írja a Mérce.

Közleményükben leírják, hogy átállás nem kis munkával járna, így már most tudniuk kellene, hogy mire számíthatnak ősztől. Fontos a mielőbbi tájékoztatásuk annak érdekében, hogy ha beindul a tanítás, akkor zökkenőmentesen el tudják szállítani a tanulókat.

Június végén közölte a Főpolgármesteri Hivatal, hogy csúsztatott, 9 órai iskolakezdést javasolnak a főváros a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezés részeként. A reggel 7 és 8 óra között tömegközlekedésen utazók egyharmada diák, így annak érdekében, hogy ősztől se alakulhasson ki zsúfoltság a tömegközlekedésen, azt javasolják az oktatási intézményeknek, hogy csúsztassák a reggeli kezdést 9 órára. A Főpolgármesteri Hivatal úgy gondolja, hogy egy ilyen, lépcsőzetes iskolakezdés esetén 20 százalékkal csökkenne az utasszám a járműveken.

 „Úgy tűnik, a csúsztatott iskolakezdési terv ötletének kidolgozásakor a „sok bába közt elveszett a gyerek”. Értsd: éppen a kulcsszerepet játszó BKV-nál nem kérdeztek meg senki hivatalosan, hogy mit szólnak a változtatási tervhez. Pedig van véleményük, sőt, tennivalójuk is jócskán ez ügyben, ezért is hívják fel magukra a főpolgármester figyelmét”

-írja az Egységes Közlekedési Szakszervezet. Naszályi Gábor, a szakszervezet elnöke azt kéri a városvezetéstől, hogy egy személyes egyeztetésen tehessék fel kérdéseiket, illetve elmondhassák a 9 órai iskolakezdéssel kapcsolatos esetleges aggályaikat és tanácsaikat is. Az elnök elmondta azt is, hogy döbbenten tapasztalják, hogy a munkavállalói képviseletek közül eddig csak a pedagógusi ágazattal egyeztettek a döntéshozók – „mintha legalábbis csak a tanárokat és a diákokat érintené a módosítás”. Naszály Gábor szerint a változtatás alapjaiban érinti a közösségi közlekedést: változtatni kell a menetrenden, a munkaidő-beosztáson és a havi vezénylésen, és ez nem egy-két napos feladat.

Ezer forint jutalmat kaptak a veszprémi tanárok

A Veszprémi Tankerület pedagógusnap alkalmából ezer forinttal jutalmazta a tanárokat, melyet zsebnaptár formájában tehettek zsebre.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!