szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már most nagy keresésben vagytok, mert ősztől albérletre lenne szükségetek? Megnéztük, hogy ezen a nyáron milyen árakkal kell számolnotok, ha Budapesten szeretnétek lakást bérelni.

Nemrég utánajártunk a budapesti kollégium áraknak, most pedig annak, hogy nagyjából milyen összegben kell gondolkodnotok, ha nem a kollégium mellett döntenétek, hanem inkább albérletbe költöznétek.

Mostanában sok helyen lehetett olvasni arról, hogy a vírus miatt lejjebb mentek az albérlet árak, most megnéztük, hogy mennyit kell félretennetek havonta, ha bérelnétek. Első körben a szobaárakat jártuk körbe.

Körülbelül 40 000 forinttól van lehetőség szobát bérelni, ehhez persze még hozzá kell adni a rezsiköltséget. A legnépszerűbb kerületekben „néztünk szét”, ahol a 2 szobás lakások árait figyeltük. Az egyik legkedveltebb kerület a XI. A legalacsonyabb ár, amivel találkoztunk 120 000 forint volt, de átlagban 160 és 230 0000 forint között mozognak a bérleti díjak. Ezek a lakások 50-60 négyzetméteresek, 2 főnek kényelmesek, de akár 3-an is elférnek.

A VIII. kerületben teljesen vegyes árakat figyeltünk meg, nyilván ez attól is függ, hogy a kerület melyik részén található lakás. Van például 155 000 forint plusz rezsiért 83 négyzetméteres, 3 szobával, de másfél szobás is akad, 45 négyzetméteres 180 000-ért. A keresés azt mutatja, hogy mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelőt.

A XIV. kerületben 120 és 140 0000 forint között lehet találni jó állapotú, 2 szobás vagy nappali plusz 2 szobás lakásokat. Az V. kerületben még mindig látszik az árakon, hogy sokan megpróbálják az Airbnb lakásokat most is kiadni, de nyomottabb áron. Több olyan lakás van, ami az árához képest elég extra, így érdemes szétnézni és ne feledjétek, alkudni mindig ér.

A XIII. kerületben is találni mindenféle lakást, de van például 170 000 forintért 3 szobás, 70 négyzetméteres, amit ha hárman béreltek, akkor jobban jártok, mintha valaki egyedül bérel egy kisebbet, szinte ugyanennyiért.

Tízezres támogatást kapnak a nyári táborozáshoz a budapesti szülők

Tízezer budapesti 14 éven aluli gyereknek egyenként tízezer forintot ad táboroztatási támogatásként a főváros, jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!