szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Összeszedtük, hogy nagyjából milyen árakkal kell számolnotok, ha szeptembertől kollégiumban szeretnétek lakni.

Ha szeptembertől egyetemre készültök, és esetleg azt tervezitek, hogy kollégiumba költöztök, akkor nem árt előre felkészülni és informálódni. Az egyik legfontosabb kérdés ebben az esetben a kollégiumok ára. Megnéztük a legnépszerűbb fővárosi egyetemek kollégiumainak 2019-es árait, körülbelül ezekkel az összegekkel kell számolnotok majd.

A Corvinus Földes Ferenc Kollégiumában 16 ezer forinttól kaphattok szobát, ami 4 személyes, a 2 fős szobák ára 17 474 forintba kerül. Ha költségtérítéses formában tanultok, akkor magasabbak az árak, a 4 fős szobáért 36 000 forintot kell fizetnetek, a két fősért pedig 40 000 forintot.

Szintén a Corvinus Egyetem Kinizsi Kollégiumának a következőképpen alakulnak az árai: A 2 fős szoba ára államilag támogatott képzés esetén 11 650 forint, ugyanez a szoba önköltséges jogviszony esetében 26 000 forint. Ha a 3-5 fős szobát választanátok ugyanezen szempontok alapján az árak 9300 és 24 000 forint.

Az ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégiumában 15 320 forint a kollégiumi díj havonta, de olcsóbban lakhattok például a Vezér úti Kollégiumban, ahol 9320 forint a kollégiumi díj. Ugyanennyit kell fizetnetek a Damjanich utcai Kollégiumban is, illetve egy kicsivel olcsóbb a Nándorfejérvári úti Kollégium és az Ajtósi Dürer sori Kollégium is, itt 11 650 forint a kollégiumi díj.

A BME Bercsényi Kollégiumában csak kétágyas szobák vannak, állami ösztöndíjas képzésben részt vevő hallgatóknak 11 650 forint, az önköltségeseknek 23 300 forint a díj havonta.

A Szent István Egyetem Szent Gellért Kollégiumának kétágyas szobája ugyanennyibe kerül vagyis 11 650 forint havonta. Ha a három- vagy négyágyas szobát választjátok, akkor a költség csak 9 300 forint.

A BGE Lengyel Gyula Kollégiumában az állami ösztöndíjas hallgatóknak 9 320 forintot kell fizetniük, az önköltséges hallgatóknak ez az összeg 20 970 forint havonta. A Mátyásföldi Kollégium árai a következők: az államilag támogatott képzésen résztvevők számára 11 650 forint havonta a kétágyas szobákért, ha háromágyasban laknátok, akkor már csak 9320 forintot kell félretennetek havonta. Az önköltséges szakon tanulók esetében ugyanez már 23 300 forintba kerül kétágyas szobák esetében, és 20 970 forint a háromágyasok díja havonta.

Több magyar egyetem is bekerült a világ ötszáz legjobbja közé a legfrissebb rangsorban

Az Academic Ranking of World Universities (ARWU) rangsort megjelentető SanghaiRanking frissen kiadott szakterületi listáin több magyar egyetem is helyet kapott.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!