szerző:
Eduline

Ha ti is albérletet kerestek, de eddig még nem találtátok meg a legjobb árat, akkor ez az app nektek is segíthet.

©

Az Árminimum elnevezésű applikáció azt ígéri a felhasználónak, hogy ha bármilyen albérletes vagy ingatlanos oldalon rákattint egy hirdetésre, akkor automatikusan kilistázza neki az ugyanarról a bérleményről szóló valamennyi neten fellelhető hirdetést. Sőt, ár szerint sorba is rendezi őket, így a kereső egyből a legolcsóbb ajánlattevőt hívhatja fel - írja az Index.

Ma már csak egy szobát lehet bérelni annyi pénzből, amennyiből korábban egy garzonlakást

Azonnal reagált az albérletpiac a felvételire: a kiadó lakások száma 28, a kiadó szobáké 12 százalékkal nőtt két hét alatt Budapesten és a nagy egyetemvárosokban. A Blikk az ingatlan.com adatai alapján azt írja, augusztus első napjaiban a kiadó lakásokért átlagosan 150 ezer forintot kértek Budapesten egy hónapra, míg Győrben 110 ezer forintot, Debrecenben pedig 100 ezer forintot.

Az Árminimum appja a felhasználóknak ingyenes, az a második hullámos fejlesztésük, az ingatlaneladásokra kifejlesztett összehasonlítás már egy éve elérhető. Chrome és Firefox bővítményként tölthető le az Árminimum.hu oldalon keresztül. Az applikáció a kilenc legfontosabb ingatlanhirdetési oldal ajánlatait gyűjti össze.

Annyian laknak albérletben a fővárosban, mint a vidékiekben összesen

Egy országos reprezentatív felmérésből kiderült, hogy Magyarországon a 18-59 éves korú lakosság ötöde érdekelt valamilyen módon az albérletekben. 13 %-uk vesz ki lakást, ez országos szinten pedig úgy néz ki, hogy a budapesti albérlők annyian vannak, mint a vidékiek összesen.