szerző:
Eduline

Azonnal reagált az albérletpiac a felvételire: a kiadó lakások száma 28, a kiadó szobáké 12 százalékkal nőtt két hét alatt Budapesten és a nagy egyetemvárosokban.

©

A Blikk az ingatlan.com adatai alapján azt írja, augusztus első napjaiban a kiadó lakásokért átlagosan 150 ezer forintot kértek Budapesten egy hónapra, míg Győrben 110 ezer forintot, Debrecenben pedig 100 ezer forintot.

Ugyan a szobák olcsóbbak, de Budapesten például még így is havi 50-60 ezer forintért kínálják ezeket, ennyiért pedig öt éve még egy komplett garzonlakást is ki lehetett venni. Ebből is látható, hogy ezekre is van igény – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Hozzátette: az albérletszezonban érdemes gyorsan dönteni, mert a legnépszerűbb lakások hamar elkelnek a jelentős kereslet miatt.

Itt minden fontos infót megtaláltok az egyetemi kollégiumokról

Az utóbbi hetekben többször írtunk az egyetemi kollégiumok adta lehetőségekről, jelentkezésről és minden fontos infóról. Összegyűjtöttük most ezeket nektek. 1. Hogyan és miként Mi alapján és hogyan határozzák meg az egyetemek a kollégiumi elhelyezéseket, hogyan kerülnek be a hallgatók? Erről itt olvashattok. De arról is találhattok infókat, hogy miért érdemes kollégiumban lakni: öt dolog, amiért megéri koleszban lakni.