Közoktatás Eduline

Kész átverés a Hoffmann-államtitkárság terve a PDSZ szerint

Elolvasom

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint kész átverés az új köznevelési törvény koncepciójában szereplő pedagógus-életpályamodell. A tömörülés elnöke tárgyalásra méltónak sem tartja a nyári szünet megkurtítására vonatkozó passzust, és a pedagógusok óraszámának brutális emelését olvasta ki az indítványból.

Közoktatás Eduline

Nem asszisztál a kormány "szalámitaktikájához" a PDSZ

Elolvasom

A pedagógus szakszervezetek egyetértenek abban, hogy elég volt a megszorításokat szorgalmazó törvénykezéséből, ezért a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is csatlakozott a szombaton Budapesten tartandó demonstrációhoz, amelyen mintegy hetven érdekvédelmi szervezet vesz részt - jelentette be Mendrey László, a PDSZ elnöke szerdán sajtótájékoztatón.

Közoktatás Eduline

PDSZ: mindenkinek jobb lenne, ha megelőznék a sztrájkokat

Elolvasom

Egyeztessen a kormányzat a közoktatást meghatározó köznevelési törvény koncepciójáról, mert annak részleteit csak a sajtóból vagy informális forrásokból ismerik az érintettek - szólította fel a döntéshozókat Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke hétfői, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Közoktatás Eduline

Képek: kínos fotóalbummal "kedveskednének" Hoffmann Rózsának a tanárok

Elolvasom

„Az iskolák többsége – nagyjából száz százaléka – nem alkalmas arra, hogy ott a pedagógus elmélyült előkészítő munkát végezzen (tanóráira felkészüljön, anyagot gyűjtsön, dolgozatot javítson stb.), mivel nincs önálló irodánk, a tanári szobákban az egy főre jutó hely nem teszi ki az egy négyzetmétert” – írja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi csoportja, amely a túlzsúfolt tanári szobákról készített fotókkal "lepi meg" Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt.

Közoktatás Eduline

Többnapos sztrájkot is tarthatnak a tanárok szeptemberben

Elolvasom

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke szerint akár többnapos sztrájkot is tarthatnak a pedagógusok szeptemberben, ha a kötelező óraszámok esetében a rosszabbik forgatókönyv valósul meg; Mendrey László erről az Elvesz(teget)ett illúziók címmel rendezett tanévzáró sajtótájékoztatón beszélt, kedden Budapesten.

Közoktatás Eduline

PDSZ: a kormány megkerüli a szakszervezeteket

Elolvasom

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szolidáris minden - a törvényesség kereteit betartó - érdekérvényesítő megmozdulással, elutasít mindenfajta erőszakot, és felszólítja a kormányt, hogy térjen vissza a tárgyalóasztalhoz.

Közoktatás Eduline

"Kezd elfogyni a türelmünk" - újra egyeztetnének a tanári szakszervezetek

Elolvasom

A közoktatásban dolgozók szakszervezetei azt szorgalmazzák, hogy az oktatási államtitkárság tartson valódi szakmai egyeztetéseket, mielőtt a kormány döntene a közoktatás átalakításáról. A szakszervezeti vezetők ezt szerdán közös sajtótájékoztatójukon jelentették be, az utóbbi napok oktatásüggyel kapcsolatos eseményeit értékelve, Budapesten.

Közoktatás Eduline

Hiába egyeztetett a tanárokkal Hoffmann, a tüntetés nem marad el

Elolvasom

Az oktatásért felelős államtitkár kérése ellenére sem állnak el vasárnapra tervezett demonstrációjuktól a pedagógus-szakszervezetek - jelentette be Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke kedden, a Hoffmann Rózsával folytatott megbeszélésük után tartott sajtótájékoztatón.

Közoktatás Eduline

Jövő vasárnap tüntetnek a pedagógusok a Nefmi épülete előtt

Elolvasom

Június 5-én, pedagógusnapon a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szalay utcai épülete előtt tart demonstrációt a Pedagógusok Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és három másik közoktatási szakszervezet. Galló Istvánné, a PSZ elnöke az eduline-nak azt mondta, a munkabeszüntetés tervét sem vetették el, egyelőre azonban figyelemfelhívó akciót szerveznek.

Közoktatás Eduline

Újabb tiltakozás Hoffmann terve ellen: nemet mondtak a tanárok

Elolvasom

Jelentős a különbség a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) oktatási államtitkársága és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) felmérésének eredményei között; ez a leginkább a pedagógusok heti munkaideje 80 százalékának kötelező munkahelyi eltöltését illetően mutatkozik meg - mondta a PDSZ elnöke hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

1
10 11 12 13 14 15 16