Közoktatás Eduline

"Kezd elfogyni a türelmünk" - újra egyeztetnének a tanári szakszervezetek

Elolvasom

A közoktatásban dolgozók szakszervezetei azt szorgalmazzák, hogy az oktatási államtitkárság tartson valódi szakmai egyeztetéseket, mielőtt a kormány döntene a közoktatás átalakításáról. A szakszervezeti vezetők ezt szerdán közös sajtótájékoztatójukon jelentették be, az utóbbi napok oktatásüggyel kapcsolatos eseményeit értékelve, Budapesten.

Közoktatás Eduline

Hiába egyeztetett a tanárokkal Hoffmann, a tüntetés nem marad el

Elolvasom

Az oktatásért felelős államtitkár kérése ellenére sem állnak el vasárnapra tervezett demonstrációjuktól a pedagógus-szakszervezetek - jelentette be Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke kedden, a Hoffmann Rózsával folytatott megbeszélésük után tartott sajtótájékoztatón.

Közoktatás Eduline

Jövő vasárnap tüntetnek a pedagógusok a Nefmi épülete előtt

Elolvasom

Június 5-én, pedagógusnapon a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szalay utcai épülete előtt tart demonstrációt a Pedagógusok Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és három másik közoktatási szakszervezet. Galló Istvánné, a PSZ elnöke az eduline-nak azt mondta, a munkabeszüntetés tervét sem vetették el, egyelőre azonban figyelemfelhívó akciót szerveznek.

Közoktatás Eduline

Újabb tiltakozás Hoffmann terve ellen: nemet mondtak a tanárok

Elolvasom

Jelentős a különbség a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) oktatási államtitkársága és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) felmérésének eredményei között; ez a leginkább a pedagógusok heti munkaideje 80 százalékának kötelező munkahelyi eltöltését illetően mutatkozik meg - mondta a PDSZ elnöke hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Közoktatás Eduline

Megmenekülnek a tanárok a 98 százalékos különadótól?

Elolvasom

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) összességében elégedett az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács ülésén megtárgyalt, a 98 százalékos különadót érintő módosító javaslatokkal - mondta Mendrey László, a PDSZ elnöke hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

Közoktatás Eduline

A PDSZ megfogalmazta az elvárásait az új kormánnyal szemben

Elolvasom

Tizenkét pontban fogalmazta meg a következő kormánnyal szembeni elvárásait a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ): az érdekvédők a többi között azt szeretnék, ha a közoktatás nagyobb arányban részesülne a GDP-ből, csökkennének az óraszámok, helyreállítanák az érettségi becsületét és követelik az oktatásban dolgozók élet- és munkakörülményeinek javítását.

Közoktatás Eduline

PDSZ: több helyen összeomolhat a közoktatás

Elolvasom

Több helyen összeomolhat a közoktatás, ha a parlament a jelenlegi formájában fogadja el a jövő évi költségvetést - közölte Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

1
9 10 11 12 13 14 15