szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ugyanis a jelenlegi szabály szerint a tanároknak csak akkor jár a teljes fizetéssel egyenértékű táppénz, ha a munkahelyükön kapják el a vírust.

Bár Kásler Miklós bejelentette, hogy 100 százalékos táppénz jár minden, a munkahelyén koronavírussal megfertőződött tanároknak, továbbá azoknak, akik karanténba kényszerültek, a gyakorlatban a tankerületek és az intézményvezetők jóindulatán múlik, ezt valóban megkapják-e – nyilatkozta a Népszavának a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke.

Totyik Tamás szerint a PSZ azt a tájékoztatást kapta az állami iskolafenntartó Klebelsberg Központtól, hogy folyamatban van a jogi háttér kidolgozása, addig is az intézményvezetőknek kellene nyilatkozniuk arról, munkahelyi megbetegedésnek minősítik-e a fertőzést. A PSZ alelnöke hozzátette, ha azonban a fertőzött tanár a tananyagot a tantermen kívüli oktatás keretei között leadja – ugyanúgy megkapja a teljes fizetését a különböző pótlékokkal együtt, mintha az iskolában tanítana. Ehhez persze kezdeményeznie kell az intézményvezetésnél az otthoni munkavégzés lehetőségét.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint pedig a tanárok és más iskolai dolgozók számára ingyenesen kellene, hogy biztosítsa a teszteket a munkáltató, ennek elmulasztása ugyanis sérti a munkavállaló egészséges és biztonságos munkakörnyezethez fűződő jogát.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, eddig 20 óvodában és 6 iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet koronavírus-megbetegedés miatt. Az operatív törzs ezeken felül 186 intézményben döntött a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről, amely 177 esetben egy-egy osztályt, 9 esetben pedig a teljes iskolát érintette.

Friss adatok: 20 óvodában és 6 iskolában van rendkívüli tanítási szünet

Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján elhangzottak a legfrissebb adatok, illetve az is, hány iskolában van most digitális oktatás.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!